Τελευταία νέα
Δάφνη: Ποιο ιστορικό σινεμά της περιοχής πρωτολειτούργησε το 1950 και σήμερα κατεδαφίζεται [βίντεο] Γεραπετρίτης: Έτοιμοι για κάθε σενάριο με την Τουρκία- Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας με κάθε μέσο «Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής για μια ανάσα από τη ζέστη [βίντεο] Επανέρχεται ο Άδωνις κατά Ακρίτα: «Δοτή βουλευτής κυνηγά εμένα που εκλέγομαι 20 χρόνια με δεκάδες χιλιάδες ψήφους» Εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν επέτρεψε τη διέλευση ιρακινών πλοίων Σπέτσες: Ελικόπτερο προσγειώθηκε παράνομα σε πολυσύχναστη παραλία – Τρόμος στους λουόμενους [βίντεο] «Τα νοσοκομεία καταρρέουν και εσύ κάνεις σόου» – Η επίθεση της Ακρίτα στον Γεωργιάδη Μύκονος: Νέο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία – Κέρδη πάνω από 170 χιλ. ευρώ Επικοινωνία Γεραπετρίτη και με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ- Τι συζήτησαν Απάντηση Ακρίτα σε Γεωργιάδη: Δεν θα σε αφήσω σε χλωρό κλαρί ΗΠΑ: Μια εβδομάδα με νίκες – θαύμα για τους προοδευτικούς Αφορµή για προσφυγή σε εκλογές η κρίση στα ελληνοτουρκικά
Efsyn.gr

Γεραπετρίτης για εξελίξεις με Τουρκία: Θέλουμε ήρεμα νερά αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα

Το μήνυμα πως η Ελλάδα θέλει τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο, αλλά είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, στέλνει στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας στο Βήμα της Κυριακής δηλώσεις, τις οποίες δημοσίευσε η ΕΡΤ.

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε απόπειρα προσβολής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αντιμετωπίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο.
Πρωταρχική επιδίωξη είναι η ειρηνική επίλυση των διαφορών. Οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο συνιστούν αντίδραση σε δικές μας πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να κατοχυρώσουν στη βάση του διεθνούς δικαίου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρότατος διεθνής παίκτης με λόγο παντού στο διεθνές γίγνεσθαι. Είναι σε εξαιρετικά ανθεκτική δημοσιονομική κατάσταση και η στρατιωτική της ισχύ έχει εκτοξευθεί, ενόσω την ίδια περίοδο θεσμοποιήσαμε τα επιχειρήματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Ευρώπη.
Ναι, θέλουμε την ειρήνη, αλλά την θέλουμε από θέση ισχύος. Η Αθήνα θα συνεχίσει να δομεί την εξωτερική της πολιτική στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας επισημένοντας ότι ενεργειά αποκλειστικά εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...