Τελευταία νέα
Φωτιά στα Γιαννωτά Λάρισας – Επιχειρούν εναέρια μέσα Απίστευτες εικόνες στην Ηγουμενίτσα: Μικρή λίμνη έγινε… ροζ [εικόνες] Αννίτα Δημητρίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το θέμα στη σωστή βάση Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 48χρονος αστυνομικός μετά από καταγγελία για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία Έρλινγκ Χάαλαντ: Τέλος το χαρακτηριστικό μακρύ μαλλί – Αγνώριστος μετά το νέο του κούρεμα [εικόνες – βίντεο] Ένας ξεχωριστός γάμος στην Κρήτη: Με το αμαξίδιό της στην εκκλησία η Χριστίνα για να παντρευτεί τον Στιβ [εικόνες] Σφοδρή κριτική ΚΚΕ στην ευρωπαϊκή «γραμμή» για την 23η Αυγούστου: «Δεν θα περάσει η εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού» Patriot: Στο ΚΥΣΕΑ η επιστροφή από τη Σαουδική Αραβία – Η εισήγηση του ΥΠΕΘΑ Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα Επιστροφή των Patriot από τη Σαουδική Αραβία εισηγείται ο Δένδιας στο ΚΥΣΕΑ Άδωνις Γεωργιάδης: Η αποκάλυψη για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της φράσης «Συμμορία της Μιζέριας Λοβέρδος: “Δεν αποκλείω μείωση του φόρου στα καύσιμα, αν ξεφύγουν τα πράγματα”
Newsit.gr

Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία

«Δεν υπάρχει “σωστό” άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε βίντεό του στο TikTok με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού, σήμερα Κυριακή (23.8.26).

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των εκατομμυρίων ανθρώπων που διώχθηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τον σταλινισμό και τον ναζισμό», αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης στην αρχή του βίντεο και επισημαίνει: «Η ιστορία μας άφησε βαριά προειδοποίηση. Ο ολοκληρωτισμός δεν εμφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αρχίζει όταν το μίσος βαφτίζεται πολιτική θέση και θεριεύει όταν η βία δικαιολογείται στο όνομα μιας «ανώτερης» θέσης και όταν ο αντίπαλος παύει να θεωρείται άνθρωπος».

«Δεν υπάρχει “σωστό” άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Δεν υπάρχει βία που να γίνεται λιγότερο απάνθρωπη, επειδή κρατά διαφορετικό σύμβολο. Το μίσος δεν είναι ιδεολογία», υπογραμμίζει.

«Δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ως δήθεν πατριώτης, ενώ είναι υμνητής των ναζί. Και βέβαια δεν μπορεί να συστήνεται κάποιος ως δήθεν δημοκράτης, ενώ αποδέχεται έστω και σιωπηρά τις θηριωδίες του σταλινισμού», επισημαίνει.

@pavlos_marinakis Η Δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα και δεν είναι διαπραγματεύσιμες. ♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

«Απέναντι στον ναζισμό, τον σταλινισμό, τον φασισμό και κάθε μορφής ολοκληρωτισμό δεν χωρούν αστερίσκοι, επιλεκτικές ευαισθησίες και βολικές σιωπές», προσθέτει ο Παύλος Μαρινάκης.

Και καταλήγει: «Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα. Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ποτέ διαπραγματεύσιμες».
To άρθρο Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...