Τελευταία νέα
Αδειούχοι του Αυγούστου: Η ώρα της επιστροφής – Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Κορίνθου Η Αποσύνθεση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας- Η Επιστροφή των Ιστορικών Εθνών και ο Νέος Αμερικανικός Εμφύλιος Οικονομική ανάπτυξη: Η ΕΛΑΣ αμφισβητεί ανοιχτά το γαλάζιο success story Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα Ο …τουρκοφάγος Τάσος Δούσης έπαθε Άδωνι και καταγγέλλει την «Ελλάδα της επαναστατικής αριστερής παντόφλας» Θρίλερ στο Ιόνιο: Αγνοείται Ισπανός επιχειρηματίας – Έπεσε από το ιστιοπλοϊκό του πηγαίνοντας προς Πύλο Μάντζος κατά Γεραπετρίτη για ελληνοτουρκικά: Αργά κατάλαβε ότι τα «ήρεμα νερά» δεν είναι αυτοσκοπός Φωτιά σε δάσος στο Πεντάκορφο Αιτωλοακαρνανίας – Στη μάχη 9 εναέρια μέσα Απ. Αποστόλου: Ο παλμογράφος της πολιτικής ψυχομετρίας Καύσωνας: Πολλές οι περιοχές με αποπνικτική ζέστη – Κοσμοσυρροή στις παραλίες της Αττικής Ατύχημα-σοκ του Φερστάπεν στην Ολλανδία – Προσέκρουσε στις μπάρες της πίστας [βίντεο] Φωτιές: Σε επιφυλακή αύριο Δευτέρα η Αττική και 11 νομοί της χώρας – Πολύ υψηλός κίνδυνος
Libre.gr

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης υπόλογος για τον επικίνδυνο εφησυχασμό των “ήρεμων νερών”

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία, αλλά και για τις αναφορές του πρωθυπουργού στο δημόσιο χρέος, ασκεί το ΚΚΕ, με αφορμή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι η πολιτική των «ήρεμων νερών» και ο διάλογος με την Τουρκία, στο πλαίσιο του λεγόμενου «Οδικού Χάρτη», οδηγούν σε υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Παράλληλα, το ΚΚΕ συνδέει τις τουρκικές διεκδικήσεις με τις στρατηγικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει αναβαθμισμένο ρόλο στους σχετικούς σχεδιασμούς προς όφελος, όπως αναφέρει, των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου.

Το κόμμα ασκεί, επίσης, κριτική στις κυβερνητικές αναφορές για την πορεία του χρέους, εκτιμώντας ότι τα οφέλη από την κυβερνητική πολιτική κατευθύνονται προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι προς τον λαό.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Ο κ. Μητσοτάκης, υπόλογος για τον επικίνδυνο εφησυχασμό των “ήρεμων νερών”, επιμένει να κρύβει ότι ο “διάλογος” με την Τουρκία, στο πλαίσιο του λεγόμενου “Οδικού Χάρτη”, που στόχο έχει την ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε κάθε περίπτωση σημαίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Χώρια που κάνει πως δεν βλέπει πως τα πανιά των απαράδεκτων τουρκικών διεκδικήσεων, που κλιμακώνονται, τα φουσκώνουν οι στρατηγικές σχέσεις με την ΕΕ και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα, με τους πανηγυρισμούς του για το χρέος, κλείνει ξανά το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που θα ωφεληθούν, και όχι ο λαός, που, αν θέλει πραγματικά να ανασάνει, αυτός και τα παιδιά του, έχει την επιλογή να ξεμπερδέψει με την κυβέρνηση και τα κόμματα που του φόρτωσαν το χρέος και συνολικά τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής».

Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα: Στο επίκεντρο οι μειώσεις τιμών – Τα βασικά θέματα της ατζέντας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...