Τελευταία νέα
Άννα Παπαδόπουλου: Καλλιεργείται αντρική σχολή στο ΠΑΣΟΚ Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ για τα «πράσινα άλογα» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Νάβι Πιλάι για Νόμπελ Ειρήνης: «Αν χειροκροτήσετε λίγο πιο δυνατά, ίσως μοιραστώ το βραβείο με τον Τραμπ» [βίντεο] Σύνοδος Κορυφής: Πιέσεις Ελλάδας και Ιταλίας για δημοσιονομική ευελιξία, επιφυλάξεις της Κομισιόν Τι αλλάζει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς: Τα νέα ηλικιακά όρια και οι προδιαγραφές των χώρων Η ανακοίνωση της Motor Oil για την έκρηξη στο διυλιστήριο Στην αντεπίθεση ο Σπηλιωτόπουλος: «Τα τρολάκια του Μητσοτάκη κοιτάνε το μουστάκι και αν το μαλλί μου είναι κατσαρό» Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία: Προβάδισμα για το PP και το ακροδεξιό Vox σε δύο δημοσκοπήσεις Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με νεοπλασίες Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τις θέσεις στην προσχολική αγωγή – Πιο ευέλικτη η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών Δούρου: Ούτε ένα δευτερόλεπτο για το Κυπριακό στην επίσκεψη Ρούμπιο  Ν. Ταχιάος: Μεγάλη μερίδα της Αριστεράς παίζει με την αγωνία των κατοίκων στην Κυψέλη
Thefaq.gr

Νέα στρατηγική στο τραπέζι – Οι ισορροπίες που αλλάζουν στο ΠΑΣΟΚ

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι η εσωκομματική συζήτηση περνά πλέον σε ένα πιο κρίσιμο στάδιο, με διαφορετικές απόψεις να συγκρούονται για τη μελλοντική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Η παρέμβαση του Παναγιώτη Λούσκου, με την αμφισβήτηση της απόλυτης δεσμευτικότητας των συνεδριακών αποφάσεων, επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η θέση του Συνεδρίου σχετικά με την απόρριψη συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς πλέον τίθεται το ερώτημα κατά πόσο αυτή η επιλογή ανταποκρίνεται στις σημερινές πολιτικές συνθήκες.
Αν η δημοσκοπική εικόνα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, η συζήτηση για τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου ενδέχεται να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και να εξελιχθεί σε συγκεκριμένη πολιτική διεκδίκηση.
Το κρίσιμο διακύβευμα θα είναι τότε η κατεύθυνση που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ: συνέχιση της αυτόνομης πορείας ή αναθεώρηση της στρατηγικής του και αναζήτηση νέων πολιτικών επιλογών.
Σε κάθε περίπτωση, η εσωκομματική αντιπαράθεση έχει ήδη ανοίξει και το βασικό ζητούμενο πλέον είναι ποια πλευρά θα καταφέρει να διαμορφώσει τους όρους της συζήτησης και να καθορίσει την επόμενη πολιτική ατζέντα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...