Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας Αττικής/ΓΑΔΑ για εντοπισμό οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.
Στο πλαίσιο αυτό έγιναν 22 συλλήψεις εκ των οποίων οι 14 είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ διαπιστώθηκαν 197 παραβάσεις ως αποτέλεσμα 26.986 ελέγχων αλκοολομέτρησης (με ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων μόλις 0,73% επί του συνόλου). Επίσης, σε ειδική εξόρμηση για την πρόληψη της οδήγησης καθ’ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, διενεργήθηκαν 788 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 276 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα: μεταξύ των οποίων, σε οχήματα που κινούνταν με ταχύτητες 170 και 165 χλμ/ωρα σε σημεία με όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα.
Σύμφωνα με την Τροχαία, ακινητοποιήθηκαν 990 οχήματα, εκ των οποίων 79 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 926 άδειες ικανότητας οδήγησης και 277 άδειες κυκλοφορίας.
Efsyn.gr
