Τελευταία νέα
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στη league phase του Champions League ΑΕΚ: Σκόρπισε τη Λέφσκι στους… 4 ανέμους και προκρίθηκε πανηγυρικά στα αστέρια του Champions League [βίντεο] ΕΛΑΣ προς κυβέρνηση: «Κρεῖττον τὸ σιγᾶν», όταν οι γυναίκες δολοφονούνται Πίστη στον ΠΑΟΚ για πρόκριση μέσα στη Νορβηγία Axios: Ο συμβιβασμός της Meta υποδηλώνει την αποτυχία των ΗΠΑ να παρέχουν παιδική προστασία στο διαδίκτυο Ξεκινάει επαφές με τις παραγωγικές τάξεις ενόψει ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας – Στη ΓΣΕΒΕΕ το πρωί της Πέμπτης ΠΑΣΟΚ: «Τι δεν μας λένε για το ιδιωτικό χρέος» – Το «teaser» της Μ. Αποστολάκη πριν την εκδήλωση στο Σεράφειο [βίντεο] Κατεχόμενα: Γυναίκα ομολόγησε ότι σκότωσε τον άντρα της με 30 μαχαιριές Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ εντόπισε τα λάθη του πρώτου ματς και ζητά τη νίκη-πρόκριση στην Τσεχία Βολιβία: Στη φυλακή ο γκουρού της Ακροδεξιάς για απόπειρα γυναικοκτονίας Τραυματίστηκε χειρίστρια jet ski ανοικτά του Πολυγύρου Χαλκιδικής Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Ώρες αγωνίας για τους εκατοντάδες αγνοούμενους – Τι οδήγησε στη βιβλική καταστροφή
Kosmoslarissa.gr

Ολοκληρώθηκαν με χαμόγελα οι καλοκαιρινές δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέξης Μπατζανούλης»

Με απόλυτη επιτυχία, γεμάτο παιδικά χαμόγελα, δημιουργικότητα και ζωντάνια, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δράσεων του Παιδικού Τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου θεσμού «Κατασκήνωση στην Πόλη» που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχθηκε συνολικά 200 παιδιά και τους συνοδούς τους από τις δομές της «Κατασκήνωση στην Πόλη» σε εννέα προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 7 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου. Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών, οι μικροί κατασκηνωτές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της και ήρθαν σε άμεση επαφή με την πλούσια συλλογή παιδικών βιβλίων που διαθέτει, ανακαλύπτοντας νέους κόσμους γνώσης.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επτά διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια, τα οποία σχεδιάστηκαν με έμπνευση και αφορμή εκλεκτά παιδικά βιβλία.

Μέσα από τον μαγικό κόσμο των σελίδων, τα παιδιά προσέγγισαν και επεξεργάστηκαν σημαντικές θεματικές ενότητες, όπως η αξία της φιλίας, η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, οι ανέμελες παιδικές σκανταλιές, καθώς και τα όνειρα και οι επιθυμίες τους για το μέλλον. Επιπλέον, υλοποιήθηκε ένα ξεχωριστό, τρυφερό αφιέρωμα στα γαϊδουράκια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από μια στοχευμένη δράση για την καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Οι χώροι της βιβλιοθήκης μετατράπηκαν σε ένα ζωντανό μελίσσι έκφρασης. Οι συμμετέχοντες έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια, ζωγράφισαν, κατασκεύασαν πρωτότυπες χειροτεχνίες, γέλασαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και, ταυτόχρονα, προβληματίστηκαν δημιουργικά γύρω από κοινωνικά ζητήματα.

Το Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την εξαιρετική παρουσία και την ενέργειά τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες αναγνωστικές και πολιτιστικές δράσεις του φθινοπώρου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση δράσεων Χριστίνα Παπαδοπούλου Βιβλιοθηκονόμος – Υπεύθυνη παιδικού τμήματος.

Το άρθρο Ολοκληρώθηκαν με χαμόγελα οι καλοκαιρινές δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέξης Μπατζανούλης» εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...