Τελευταία νέα
Νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό στις 26 Νοεμβρίου-Διαφωνία και για την ενεργειακή κρίση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δύο νεκροί για τα υπερκέρδη της Motor Oil Europa League: Στο τέλος λύγισε ο ΟΦΗ κόντρα στη Ρεν Europa League: Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό που υπέταξε τη Μαρσέιγ μέσα στο σπίτι της Ουκρανικό: Μετά τον Μερτς και ο Μακρόν ζητά να δοθούν στο Κίεβο «όλα τα μέσα» για να αμυνθεί Ζαχαριάδης: Δεν ήμουν ποτέ επιστημονικός συνεργάτης της Γεροβασίλη – Κινούμαι νομικά Μεξικό: Επικίνδυνη «εγκεφαλοφάγα» αμοιβάδα αναστατώνει τις αρχές – Έκλεισαν έξι τεχνητές λίμνες Ζαχαριάδης: «Δεν είμαι επιστημονικός συνεργάτης ούτε της Όλγας Γεροβασίλη ούτε οποιουδήποτε άλλου βουλευτή» – Προαναγγέλλει μήνυση κατά του Γιάννη Συμεωνίδη Μάχη για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες: Διχασμένοι οι ηγέτες, πιέσεις Μακρόν για συμφωνία ως το τέλος του έτους Γαλλία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο τούνελ της Μάγχης – 19 τραυματίες Αυξάνει την πίεση ο Ντίτερς σε Γκιλφόιλ: «Έχω ηχητικό 16 λεπτών από την Ελλάδα που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Τραμπ» Ευρωπαϊκά κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις και κοινωνικές δομές διεκδικεί από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Χαρδαλιάς
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «δυσανεξία στην αντιπολιτευτική κριτική», με αφορμή τις διαρροές των «κύκλων» του κόμματος οι οποίες αναφέρουν ότι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, αποδίδοντας τη στάση αυτή στη «σφοδρή κριτική» που έχει ασκήσει στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καθεστωτική λογική» και υποστηρίζει ότι η επιλογή της κυβέρνησης αποκαλύπτει «την απέχθειά τους προς τη δημοκρατική μας λειτουργία», τονίζοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να περιορίζονται.Για «δυσανεξία στην αντιπολιτευτική κριτική» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, την υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.
Η απόφαση της ΝΔ έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής μόνο μέσω ανεπίσημων διαρροών και κύκλων του κόμματος. Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται, η αρνητική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνδέεται με τη «σφοδρή κριτική» που έχει ασκήσει στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «καθεστωτική λογική που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη στάση αποτελεί ομολογία της «απέχθειάς τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την πολιτική κριτική, την εναλλακτική πολιτική πρόταση».
«Ομολογούν εν τέλει την απέχθειά τους προς τη δημοκρατική μας λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί «ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη και τους Βουλευτές της ΝΔ», υποστηρίζοντας ότι μέσω «διαρροών και κύκλων» αναγνωρίζουν το αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό έργο των βουλευτών του κόμματος και ουσιαστικά παραδέχονται ότι «το κόμμα αυτό δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο».
Όπως αναφέρει, οι «κύκλοι» της ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν θα υπερψηφίσουν την Έλενα Ακρίτα για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής, επειδή η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ασκήσει «σφοδρή κριτική» στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η στάση αυτή δεν αφορά «ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα», αλλά εντάσσεται στην «καθεστωτική λογική που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», την οποία συνδέει με την απόρριψη του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της πολιτικής κριτικής και της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη και τους Βουλευτές της ΝΔ, που μέσω διαρροών και κύκλων, αναγνωρίζουν το αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό έργο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενοι ότι τελικά το κόμμα αυτό δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι “κύκλοι”, δεν θα υπερψηφίσουν την Έλενα Ακρίτα στη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής, γιατί η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ασκήσει “σφοδρή κριτική” στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Η κατηγορία μάλιστα αυτή “δεν αφορά ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα” στην καθεστωτική λογική που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ομολογώντας την απέχθειά τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την πολιτική κριτική, την εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Ομολογούν εν τέλει την απέχθειά τους προς τη δημοκρατική μας λειτουργία.
Για την Κυβέρνηση, στη Βουλή και στον δημόσιο λόγο δεν χωρούν Βουλεύτριες και Βουλευτές με ήθος και συνέπεια στον ρόλο τους. Δεν χωρά κριτική στην καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν, δεν χωρά αντίλογος στην ακρίβεια, τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους, στον περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα, τα σκάνδαλα και τον αυταρχισμό.
Άλλος ένας λόγος για να πέσουν τίτλοι τέλους σε αυτή τη διακυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αλλεργία στην κριτική και τη Δημοκρατία, από αντιθεσμικότητα, σήψη και διαφθορά.
Και πάλι ευχαριστούμε που αποκαλύπτετε το πραγματικό σας πρόσωπο»…
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...