Τελευταία νέα
Κατεχόμενα: Γυναίκα ομολόγησε ότι σκότωσε τον άντρα της με 30 μαχαιριές Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ εντόπισε τα λάθη του πρώτου ματς και ζητά τη νίκη-πρόκριση στην Τσεχία Βολιβία: Στη φυλακή ο γκουρού της Ακροδεξιάς για απόπειρα γυναικοκτονίας Τραυματίστηκε χειρίστρια jet ski ανοικτά του Πολυγύρου Χαλκιδικής Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Ώρες αγωνίας για τους εκατοντάδες αγνοούμενους – Τι οδήγησε στη βιβλική καταστροφή ΕΛΑΣ: «Θα φορολογήσει ο πρωθυπουργός τα έκτακτα κέρδη των πετρελαϊκών; – Αναμένουμε με ενδιαφέρον» Χανιά: 94χρονος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του – Νοσηλεύεται τραυματισμένος Καρκίνος στο πάγκρεας: Εγκρίθηκε από τον FDA το πρωτοποριακό φάρμακο που διπλασιάζει τον χρόνο επιβίωσης Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο δράστης – Η παθολογική ζήλια του για την 44χρονη Συνάντηση Μητσοτάκη με την υποψήφια για το αξίωμα της νέας γενικής γραμματέως του ΟΗΕ Η Ρωσία κατασκευάζει 4 πυρηνικoύς σταθμούς στο Ιράν, πάγωσαν ΗΠΑ και Ισραήλ Τραμπ: ο… αλογομούρης πρόεδρος: Οι επενδύσεις στη SpaceX και τα «πολεμικά» κέρδη από πετρελαϊκές εταιρείες
Efsyn.gr

«Νιώθω δικαιωμένη για το παράσημο»: Η Ακρίτα απαντά για την άρνηση της ΝΔ να τη στηρίξει

Την όλο και πιο πιθανή άρνηση της ΝΔ να την ψηφίσει για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής σχολίασε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.
Στην ανάρτησή της η κ. Ακρίτα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι νιώθει δικαιωμένη από την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος να μη στηρίξει την υποψηφιότητά της. Και απέδωσε την άρνηση, στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.
Χαρακτήρισε «παράσημο» την άρνηση αυτή και μοιράστηκε το αίσθημά της ότι οι γονείς της, Λουκής Ακρίτας και Σύλβα Ακρίτα-Γιαβάσογλου, θα ήταν περήφανοι για τη δικαίωση αυτή.
Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα:
«Δεν με ψηφίζει η ΝΔ για Αντιπρόεδρο της Βουλής δηλωνουν “«κύκλοι” της κυβέρνησης. Όπως λένε, “η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ασκήσει “σφοδρή κριτική” στην κυβέρνηση και τη ΝΔ”.
Που σημαίνει πως κάτι καλό έχω κάνει στην κοινοβουλευτική μου θητεία.
Στη Βουλή του Μητσοτάκη, πρέπει να προσκυνάμε κι όχι να ασκούμε μαχητική αντιπολίτευση.
Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο αυτό. Γιατί ξέρω πως οι γονείς μου είναι περήφανοι και μού χαμογελούν από ‘κει ψηλά»!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προηγηθεί:
«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη και τους Βουλευτές της ΝΔ, που μέσω διαρροών και κύκλων, αναγνωρίζουν το αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό έργο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενοι ότι τελικά το κόμμα αυτό δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι “κύκλοι”, δεν θα υπερψηφίσουν την Έλενα Ακρίτα στη θέση της Αντιπροέδρου της Βουλής, γιατί η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ασκήσει “σφοδρή κριτική” στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Η κατηγορία μάλιστα αυτή “δεν αφορά ένα πρόσωπο ή ένα κόμμα” στην καθεστωτική λογική που προσπαθεί να επιβάλλει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ομολογώντας την απέχθειά τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την πολιτική κριτική, την εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Ομολογούν εν τέλει την απέχθειά τους προς τη δημοκρατική μας λειτουργία.
Για την Κυβέρνηση, στη Βουλή και στον δημόσιο λόγο δεν χωρούν Βουλεύτριες και Βουλευτές με ήθος και συνέπεια στον ρόλο τους. Δεν χωρά κριτική στην καταστροφική και αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν, δεν χωρά αντίλογος στην ακρίβεια, τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, την κατάρρευση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους, στον περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα, τα σκάνδαλα και τον αυταρχισμό.
Άλλος ένας λόγος για να πέσουν τίτλοι τέλους σε αυτή τη διακυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από αλλεργία στην κριτική και τη Δημοκρατία, από αντιθεσμικότητα, σήψη και διαφθορά.
Και πάλι ευχαριστούμε που αποκαλύπτετε το πραγματικό σας πρόσωπο»…

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...