Στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) προσέφυγε η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, επιχειρώντας να ανατρέψει την τετραετή τιμωρία που της επιβλήθηκε για άρνηση υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ.
Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon τιμωρήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μετά την κατηγορία που απαγγέλθηκε εις βάρος της από τη Διεθνή Υπηρεσία Ακεραιότητας του Τένις.
Σύμφωνα με την υπόθεση, η 27χρονη Τσέχα αρνήθηκε να επιτρέψει σε υπεύθυνο ελέγχου ντόπινγκ να εισέλθει στο σπίτι της, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο εκτός αγώνων τον Δεκέμβριο του 2025.
Η ποινή αποκλεισμού της έχει οριστεί να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου 2030. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε στο BBC Sport ότι έχει παραλάβει την προσφυγή της Βοντρούσοβα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Μετά την ανακοίνωση της τετραετούς τιμωρίας της, η πρώην Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης είχε υπερασπιστεί κατηγορηματικά την ακεραιότητά της, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε στην καριέρα της είχε θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο ντόπινγκ.
«Δεν έχω κάνει ποτέ ντόπινγκ, δεν είχα ποτέ θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο. Σε ολόκληρη την καριέρα μου έχω υποβληθεί σε αμέτρητους ελέγχους αντιντόπινγκ και πάντα έμπαινα στο γήπεδο με καθαρή συνείδηση»
Πλέον, η υπόθεση περνά στο CAS, από την απόφαση του οποίου θα κριθεί εάν η τετραετής ποινή θα παραμείνει σε ισχύ ή θα υπάρξει ανατροπή των δεδομένων.
The post Βοντρούσοβα: Προσφεύγει στο CAS κατά του τετραετούς αποκλεισμού της appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
