Τελευταία νέα
«Θέμα» στον Ολυμπιακό με Ντόρσεϊ: «Ο χρόνος μου μειώθηκε ξαφνικά – Γιατί δεν με διώχνουν από τώρα αν δεν θέλουν να με πληρώσουν;» Ο Τζόσουα Χακ νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Αλβανία: Μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις – Στις φλόγες το υπουργείο Παιδείας, δεκάδες συλλήψεις [εικόνες-βίντεο] Μητσοτάκης από τη Λάρισα: «Κάνουμε ένα ακόμη σοβαρό βήμα στο μέλλον – Καμία χώρα δεν είναι απομονωμένο “Γαλατικό Χωριό”» Απολογία Ιμάμογλου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ολοκληρωτισμό – Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα Ελληνικά F-16 στην Κύπρο για την άσκηση «ΙΡΙΣ 2026» της Εθνικής Φρουράς ΕΛ.Α.Σ για «ασυλία» σε στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ: «Η κυβέρνηση αποδυναμώνει τη λογοδοσία για τις πυρκαγιές αντί να θωρακίσει την πρόληψη» Η κακοκαιρία «καθηλώνει» τα καράβια: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2027 στην Αθήνα: Ανακοινώθηκε η Βραχεία Λίστα από την Ακαδημία Μαρινάκης για Τσίπρα: Λογικά εκείνος που συγκυβέρνησε με Καμμένο και ΑΝΕΛ ήταν συνωνυμία Ο παλιός είναι αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ: Προθεσμία τελεσιγράφου για ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές, ζητά την παραίτηση του Κ. Ζαχαριάδη
Efsyn.gr

Οι 11 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μια «δίκαιη λύση» στο ιδιωτικό χρέος

Με μια ανοιχτή εκδήλωση (18.00, Σεράφειο) για τον βραχνά των «κόκκινων» δανείων και του ιδιωτικού χρέους για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις εγκαινιάζει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη τη νέα πολιτική σεζόν, επιμένοντας στη μονομέτωπη προγραμματική αντιπολίτευση στη Ν.Δ. και διεκδικώντας την ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο που εποφθαλμιά η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει μια «δίκαιη λύση» έντεκα σημείων μέσα από ένα πλέγμα μέτρων που προστατεύουν τον πολίτη από την ασυδοσία των τραπεζών, των funds και των servicers.
Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει συνοπτικά τις προτάσεις αυτές:
1. Επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας αξίας έως 200.000 ευρώ για έναν άγαμο, με προσαυξήσεις ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, που φτάνουν έως τις 320.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
2. Γενναία ρύθμιση 120 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο για φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους για κύρια οφειλή έως 500.000 ευρώ.
3. Ουσιαστική αλλαγή του εξωδικαστικού μηχανισμού, ώστε να οδηγεί σε πραγματικές και βιώσιμες ρυθμίσεις με υποχρεωτική συμμετοχή των πιστωτών στη διαδικασία.
4. Αυστηροί κανόνες λειτουργίας και πραγματική λογοδοσία για τους servicers.
5. Δικαίωμα προαίρεσης στον δανειολήπτη πριν από τη μεταβίβαση του δανείου του σε fund.
6. Πραγματική κατοχύρωση δικαιωμάτων για τον οφειλέτη απέναντι στην αναγκαστική εκτέλεση.
7. Οριστική λύση στο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο με δίκαιη κατανομή του βάρους που προέκυψε από τη μεγάλη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
8. Επιβράβευση της συνέπειας του δανειολήπτη με πρόβλεψη ότι, εφόσον ένας οφειλέτης έχει τηρήσει τη ρύθμισή του για τουλάχιστον τρία χρόνια και στη συνέχεια την απολέσει λόγω νέας οικονομικής αδυναμίας, το μη ρυθμισμένο τμήμα της αρχικής απαίτησης δεν θα αναβιώνει στο σύνολό του.
9. Προστασία της αγροτικής γης με δυνατότητα εξαίρεσης από τη ρευστοποίηση της αγροτικής περιουσίας που είναι αναγκαία για να συνεχίσει ο οφειλέτης την επαγγελματική του δραστηριότητα.
10. Δικαιότεροι κανόνες για τους εγγυητές.
11. Ακατάσχετος επαγγελματικό λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις Ομάδες Παραγωγών και τους συνεταιρισμούς..

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...