Τελευταία νέα
Σιακαντάρης: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί κατά Ανδρουλάκη – «Ντροπή» η αναπαραγωγή τους Στην ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης – Η ανάρτηση με τον Αλέξη Τσίπρα και το μήνυμα για τη νέα πολιτική πορεία Υπόθεση Marfin: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο – Απολογούνται εκ νέου οι τρεις κατηγορούμενοι ΚΚΕ: Να καταργηθεί το μνημόνιο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της πολιτείας της Φλόριντα Παναθηναϊκός και Τετέι κινούνται νομικά κατά του δημοσιογράφου Κώστα Ραπτόπουλου Τσουκαλάς: «Ο Μητσοτάκης ομολογεί την ήττα του» – Πυρά για ακρίβεια και οικονομική πολιτική Πούτιν: Έτοιμος να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, αλλά «μόνο την ημέρα των εκλογών» Μετρόπληκτοι στην Κυψέλη: «Κοιμόμαστε με σφυρίχτρες, φακούς και ένα μπουκαλάκι νερό» [βίντεο] Δίκη Τεμπών: «Το δικό μου το παιδί, το σκοτώσανε το κάψανε και μου το πετάξανε» – Συγκλονίζει πατέρας θύματος Θάνατος 20χρονης από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτων ατόμων Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τα κλεμμένα κειμήλια: Ακατανόητος θόρυβος για άδειες… λειψανοθήκες Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας στην Ιερουσαλήμ για «εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας» με το Ισραήλ
Efsyn.gr

Βόρεια Μακεδονία: Έξι νεκροί και 51 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμη ένας άνθρωπος κατέληξε σε νοσοκομείο των Σκοπίων, έχοντας προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία, ανεβάζοντας στους έξι τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.
Πρόκειται για έναν 72χρονο άνδρα από τα Σκόπια, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες με σοβαρή κλινική εικόνα.
Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ανησυχία στη χώρα για τη συνεχή εξάπλωση του ιού, καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα 51 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι περισσότεροι ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ αρκετοί έχουν παρουσιάσει σοβαρές εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα περιστατικά. Στα τέλη Ιουλίου είχαν καταγραφεί μόλις οκτώ κρούσματα, ωστόσο μέσα σε λίγες εβδομάδες ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε στα 51. Η εξέλιξη αυτή καθιστά το φετινό ξέσπασμα ένα από τα σοβαρότερα που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από το 2011, όταν καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία.
Λόγω της έξαρσης, οι αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση επιδημίας σε αρκετούς δήμους των Σκοπίων,ενισχύοντας τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών και την επιδημιολογική επιτήρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...