Τελευταία νέα
Νεπάλ: 472 νεκροί, 1.400 αγνοούμενοι – Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης λόγω υπερχείλισης λίμνης Μεγάλη νίκη των κτηνοτρόφων στη Λέσβο: Παγώνουν οι μαζικές θανατώσεις κοπαδιών Τα… γυρνάει ο αντιπεριφερειάρχης που πρότεινε τη μετονομασία των Επτανήσων σε νησιά του Οδυσσέα Πανσέληνος Αυγούστου: Μια βεντάλια εκδηλώσεις κάτω απ΄το φεγγάρι ΕΛΑΣ: Στο φουλ οι μηχανές για τη Θεσσαλονίκη Η συνάντηση Γκίλφοϊλ με Δένδια, παρουσία του Αμερικανού υφυπουργού για τις αμυντικές προμήθειες Θεσσαλονίκη: Σκύλος έπεσε σε τρύπα βάθους 3 μέτρων – Επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική Λάμψη και πρόκληση στο Champions League: Στα «αστέρια» με Ρεάλ, Σίτι και Ντόρτμουντ η ΑΕΚ Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Οι 11 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος Πάνος Καμμένος: Αποχαιρετώ τον φίλο μου στρατηγό Μλάντιτς, ήταν ορθόδοξος πατριώτης, ποτέ «χασάπης» Η απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το επίδομα ως 240 ευρώ στους υπαλλήλους της
Efsyn.gr

Και ο Χρήστος Σπίρτζης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις υποκλοπές: «Η υπόθεση δεν κλείνει»

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και του Predator το διάστημα 2020-2021.
Στο δικαστήριο του Στρασβούργου είχε προσφύγει για την υπόθεση των υποκλοπών και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Οπως εξηγεί σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης, προχώρησε στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ για την υπόθεση των υποκλοπών έπειτα από τη σκανδαλώδη συγκάλυψη από την ηγεσία του Αρείου Πάγου της κατηγορίας για κατασκοπεία και της εμπλοκής της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο κ. Σπίρτζης εκτιμά ακόμη ότι η υπόθεση θα απασχολήσει την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, ευτελίζοντας την Ελλάδα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Οπως επισημαίνει, δεν πρέπει να είναι ανεκτό ένας εισαγγελέας που προσωπικά εμπλέκεται στο ελληνικό Watergate, όπως ο πρώην αναπληρωτής εισαγγελέας της ΕΥΠ, να αναλαμβάνει την υπόθεση και να την αρχειοθετεί. Ταυτόχρονα μιλά για θεσμική παρακμή, καταρράκωση της δικαιοσύνης και θεσμικό ευτελισμό στον οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ακόμη ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα στην προστασία της προσωπικής του ζωής, της πολιτικής του δράσης αλλά και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, ελλείψει αποτελεσματικής και επαρκούς ποινικής έρευνας. «Ας συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η υπόθεση, ό,τι και να κάνουν, δεν κλείνει. {…} Το διακύβευμα παραμένει η προστασία των Δημοκρατικών Θεσμών, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...