Τελευταία νέα
Μην χάσετε με την Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου: Ένα γαλλικό νουάρ μυθιστόρημα που έγινε διεθνές μπεστ σέλλερ – «Ο Επικίνδυνος» Ισπανία: Παραμένει η ένταση στη Θέουτα μετά τα επεισόδια στους καταυλισμούς μεταναστών Νεπάλ: Αυξήθηκαν στους 584 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους, κίνδυνος νέων πλημμυρών Οργή Γερμανίας κατά Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων: «Αυτός φταίει με τον ανεύθυνο πόλεμο που ξεκίνησε» Σαλαμίνα: Πέντε άτομα στο νοσοκομείο μετά από μπάνιο σε πισίνα παιδότοπου – Αναμεσά τους τρία παιδιά Μανιάτης προς Κομισιόν: «Κυρώσεις για τουρκικές παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη» Αντίδραση Ολυμπιακού για το θέμα του Φαλ: «Φωτογραφική εγκύκλιος για τον παίκτη του Παναθηναϊκού» Ο Μαρινάκης κατά Ακρίτα: «Να ανακαλέσει την ανάρτησή της» – Απειλές μέσω συνεργατών με προσφυγή στη δικαιοσύνη Καστοριά: Περιοδεία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη – Στόχος ο τουρισμός όλο τον χρόνο Τουρισμός για όλους: Τα αποτελέσματα της α’ φάσης αναρτώνται σήμερα Παρασκευή Πειραιάς: Συνελήφθη ψυχολόγος για διακίνηση ναρκωτικών – Ο 41χρονος «συνεργάτης» και το σταθερό πελατολόγιο Αδ. Γεωργιάδης από το ΚΑΤ: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των κλινικών
Efsyn.gr

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να υπάρξει η διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς.
Έως και τις 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο και θα αφορά στην αναδρομική ενίσχυση, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για τα ενοίκια του 2024. Θα ακολουθήσει νέα εφάπαξ καταβολή έως το τέλος του Νοεμβρίου για τα ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2025. Η ενίσχυση υπολογίζεται με βάση το πραγματικά καταβληθέν ετήσιο μίσθωμα, χορηγείται χωρίς αίτηση και μπορεί να φθάσει συνολικά έως τα 1.600 ευρώ, με προσαύξηση 100 ευρώ για κάθε παιδί.
Η ενίσχυση συνδέεται άμεσα με το ύψος του ενοικίου που καταβλήθηκε το προηγούμενο έτος και, κατά κανόνα, αντιστοιχεί στα 2/12 του ετήσιου μισθώματος. Ήτοι, επιστρέφεται ποσό ίσο με δύο μηνιαία ενοίκια, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της μίσθωσης και οι πληρωμές έχουν δηλωθεί ορθά.
Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ έως το τέλος του Νοεμβρίου κάθε έτους, με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει δηλωμένο και ενεργό IBAN στην ΑΑΔΕ. Εάν μια πληρωμή αποτύχει, π.χ. λόγω κλειστού ή λανθασμένου IBAN, η ΔΙΑΣ ενημερώνει την ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια, ενημερώνεται ο δικαιούχος, προκειμένου, μετά τη διόρθωση των στοιχείων, να συμπεριληφθεί στην επόμενη πληρωμή.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...