Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ – Παραστατίδης: Η προσφυγή του ΔΣΑ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ εκθέτει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις Αλ. Τσίπρας: Να σπάσουμε την ασυλία των καρτέλ Αλέξης Τσίπρας : Πλήρη δημοσιότητα και διαφάνεια και στο τελευταίο ευρώ Το αντίο του Χάρη Δούκα στον Γιώργο Μαζωνάκη: «Σε λίγες μέρες θα τραγουδούσε στην Τεχνόπολη» Σενάριο «εξόδου» με το μοντέλο… Σημίτη Και αν είμαστε όλοι πράκτορες της CIA; Η Κομισιόν προτείνει νέα μέτρα για την ενίσχυση των προϊόντων «Made in EU» Αλ. Τσίπρας: (AlphaTV): Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε κανένα και καμία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία Αλέξης Τσίπρας : Στόχος μου είναι να ηττηθεί στρατηγικά και εκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης Με ποιο τραγούδι απάντησε ο Τσίπρας στο «ωραία που τα λες μα έλα που σε ξέρω» του Μητσοτάκη Μεταναστευτικό: 114,7 εκ ευρώ στη Θέουτα από την ΕΕ Αλ. Τσίπρας: Καλά ξεμπερδέματα στο αφεντικό
Tennis24.gr

Ριμπάκινα: «Ξεκίνησα να προπονούμαι, οπότε νιώθω καλά»

Η Έλενα Ριμπάκινα, όπως δήλωσε, ξεκίνησε ανά προπονήσεις και πλέον προσπαθεί να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη. Η Νο2 του κόσμου και πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον τρίτο γύρο εξήγησε αναλυτικά πώς εξελίχθηκε η αποθεραπεία της και πώς αισθάνεται πλέον, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
«Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι, οπότε νιώθω καλά. Ακόμα κάνουμε κάποιες προσαρμογές. Γενικά, είμαι ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και όλα είναι καλά. Θα προσθέσουμε μερικές ακόμα προπονήσεις ώστε να μπορέσω να τα δώσω όλα στον πρώτο αγώνα.»
«Δεν έπαιξα καθόλου όλη την εβδομάδα μετά τον τελευταίο μου αγώνα και είχαμε διαβουλεύσεις με διαφορετικούς γιατρούς. Ξεκίνησα την αποκατάστασή μου και άρχισα να μπαίνω σταδιακά στο γήπεδο. Παράλληλα, έκανα πάρα πολλή δουλειά στο γυμναστήριο.»
«Δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν ξέραμε ακριβώς πώς θα αντιδρούσε το πόδι: ήταν πολύ επώδυνο για μένα να σερβίρω σε εκείνον τον αγώνα στο Σινσινάτι, παρότι ήθελα να προσπαθήσω άλλη μία φορά. Για μερικές ημέρες, ακόμα και το απλό περπάτημα ήταν επώδυνο για μένα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατό ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και χαίρομαι με τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία».
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που παίρνουμε καθημερινά: στον τρόπο με τον οποίο προπονούμαι, στο τι κάνουμε και, κυρίως, στο τι μπορεί να συμβεί στη χειρότερη περίπτωση. Νιώθω αυτοπεποίθηση σχετικά με όλα αυτά.»
«Αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα όσον αφορά την κινητικότητά μου στο γήπεδο, ειδικά μετά το γεγονός ότι δεν έπαιξα καθόλου όλη την εβδομάδα. Νιώθω ότι, όσο περνούν μερικές ακόμα ημέρες, θα πρέπει να είμαι πάρα πολύ καλά»
Η Ριμπάκινα τοποθετήθηκε και για το νέο ημερολόγιο της WTA και τη δημιουργία των μεγαλύτερης διάρκειας τουρνουά WTA 1000, τα οποία έχουν αυξήσει τη διάρκεια των διοργανώσεων.
«Όπως μπορείτε να δείτε στα τελευταία τουρνουά, και ίσως και από άλλες παίκτριες, ναι, τα τουρνουά είναι πλέον μεγαλύτερα, αλλά ταυτόχρονα, την πρώτη εβδομάδα ουσιαστικά παίζεις μερικούς αγώνες και την επόμενη εβδομάδα, όπου υποτίθεται ότι όλα γίνονται πιο δύσκολα, με πιο δύσκολες αντιπάλους, παίζεις σχεδόν κάθε μέρα.»
«Ειδικά, πολλά τουρνουά βάζουν αγώνες στο βραδινό πρόγραμμα, οπότε δεν έχεις πολύ χρόνο για να αναρρώσεις. Ακόμα και στο Σινσινάτι, που είναι ένα λίγο μεγαλύτερο τουρνουά, εκεί χρειάστηκε να παίξουμε χωρίς ξεκούραση μετά τον Καναδά. Μας έδωσαν μία επιπλέον ημέρα για να αναρρώσουμε, αλλά στη συνέχεια παίξαμε δύο αγώνες στη σειρά.»
«Για μένα, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της αποκατάστασης. Δεν έχει να κάνει με τις ώρες που περνάς στο γήπεδο, αλλά με τις συνεχείς αλλαγές, τα ταξίδια και, παρότι τα τουρνουά είναι μεγαλύτερα, εξακολουθούμε να παίζουμε πολλές συνεχόμενες ημέρες, ειδικά αγώνες που τελειώνουν πολύ αργά».
Η Ριμπάκινα έχει επίσης μια σημαντική ευκαιρία στο US Open, καθώς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να ανέβει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
«Για μένα, ειδικά μετά τον τραυματισμό που είχα την περασμένη εβδομάδα, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνω υγιής και να πηγαίνω αγώνα με τον αγώνα. Αυτό δεν είναι το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς: είναι ξεκάθαρα ένα Grand Slam και θέλεις να τα πας καλά, αλλά μετά θα έχεις πολλές ευκαιρίες, αν είσαι υγιής και αγωνίζεσαι σταθερά.»
«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα από όλα αυτά, αλλά μόνο να σκέφτομαι τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».
US OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-7h)
The post Ριμπάκινα: «Ξεκίνησα να προπονούμαι, οπότε νιώθω καλά» appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...