Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ – Χατζηγιαννάκης: Τα ολιγοπώλια στριμώχνουν τις μικρές εταιρίες, σχεδόν σε κάθε κλάδο Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Βούλτεψη: «Και μας ψηφίσατε και με χειροκροτούσατε» – «Καήκαμε και φυσάμε και το γιαούρτι» Ο Μέσι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική Αργεντινής Κασσελάκης κατά Κυρανάκη: Με απαξιωτικό ύφος επιτέθηκε σε γυναίκα δημοσιογράφο που απλά κάνει τη δουλειά της Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Θεοδώρειο Σερρών Παπαδοπούλου: Ο κ. Κυρανάκης είναι μετρ στα ψέματα: Το ECTS στα τρένα δεν λειτουργεί όπως είχε υποσχεθεί Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΚΚΕ: «Θα υπηρετήσουμε την “Ασπίδα του Αχιλλέα” όσα καραγκιοζιλίκια κι αν κάνετε στα λιμάνια» Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος: Καταργεί τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ, επαναφέρει τον νόμο Κατσέλη Κ. Περρακάκης για επιζώντες με ιστορικό καρκίνου: Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια Π. Γερουλάνος: Ταμείο Ανάκαμψης – Όταν η αποτυχία πληρώνεται από τα επόμενα έργα Άννα Παπαδοπούλου κατά Κ. Κυρανάκη: Είστε μετρ στα ψέματα Αποκαλυπτική έρευνα για το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων: Μείωση 30% της αγοραστικής δύναμης από το 2009
Efsyn.gr

Η Εθνική ψάχνει ένα θαύμα

Τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο. Η εθνική ομάδα μπάσκετ όχι μόνο έχασε πεντακάθαρα από την Ουκρανία στην ουδέτερη Ρίγα με 82-76, αλλά δεν την ευνόησαν ούτε τα άλλα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του ομίλου της β’ φάσης των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2027.
Η Γεωργία (Σενγκέλια 24) διέλυσε το Μαυροβούνιο (Ντρόμπνιακ 14) με 101-74 και η Πορτογαλία (Τ. Ουίλιαμς 22) σόκαρε την Ισπανία (Μπριθουέλα 19) στη Σαραγόσα με 95-89! Ετσι η Ελλάδα έμεινε μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-4. Την περνούν η Γεωργία, η Πορτογαλία και το Μαυροβούνιο με 4-3 και η Ουκρανία με την Ισπανία με 5-2. Αυτό σημαίνει ότι το αποψινό ματς (19.00, ΕΡΤ2) με την Ισπανία αποκτά χαρακτήρα -ακόμη ενός- τελικού, αφού και η αντίπαλός μας μπήκε σε μπελάδες. Αν η Εθνική υποστεί τέταρτη σερί ήττα, θα μείνει με το ενάμιση πόδι εκτός τριάδας που οδηγεί σε πρόκριση στο Κατάρ.
Θεωρητικά το μόνο θετικό που αποκόμισε την περασμένη Παρασκευή, απέναντι σε μια ομάδα που είχε από την αρχή μέχρι το τέλος τον έλεγχο στο σκορ, ήταν ότι μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους, η οποία είναι ανατρέψιμη σε περίπτωση που τα εισιτήρια κριθούν στις ισοβαθμίες.
Κατά τα λοιπά η εικόνα της ομάδας έδειχνε πως όσες μέρες κι αν έπαιζαν οι δύο ομάδες, η «γαλανόλευκη» θα υστερούσε σε όλα απέναντι στους σκληροτράχηλους και πιο αποφασιστικούς Ουκρανούς.
Ηταν μια ήττα που αύξησε την νευρικότητα και ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης προσπαθούσε να αποφύγει τα μαθηματικά και επέμενε ότι «εδώ που φτάσαμε κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι», ενοχλημένος ακόμη και από ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου προς τον Μήτογλου. Ο μόνος που πάλεψε όσο βαστούσαν οι δυνάμεις του ήταν ο βετεράνος Νικ Καλάθης (17 π., 8 ασ.) ο οποίος δεν είχε συμπαραστάτες, αφού παλιοί (Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μήτογλου) και νεότεροι (Τολιόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο) αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν. Ο Μίχαλιουκ των Τζαζ (13 π.) και η παρέα του (Κόβλιακ 18) «πυροβολούσαν» χωρίς να νιώθουν πίεση.
Ο κίνδυνος για τη «γαλανόλευκη» να πιει το πικρό ποτήρι του πρώτου αποκλεισμού από μεγάλη διοργάνωση από καταβολής «παραθύρων» είναι ορατός και όλοι προσπαθούν να βάλουν τα δυνατά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά μπορεί να είναι αρκετά. Ακόμη και ο τραυματίας Χαραλαμπόπουλος ήθελε να πιεστεί και να παίξει σήμερα και όλοι μαζί ποντάρουν στις 18.000 κόσμο που θα βρεθεί στις εξέδρες.
Οριστικά εκτός των επαγγελματικών κατηγοριών του γαλλικού μπάσκετ τέθηκε η Μονακό, καθώς η γαλλική ομοσπονδία απέρριψε το αίτημά της για επανεξέταση της υπόθεσης και παράλληλα κινδυνεύει σοβαρά να χάσει τη θέση της και στο Eurocup.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...