Τελευταία νέα
Κούβα: Ταξίδι στο κέντρο της Γης Τρεις ποινικές διώξεις για το βρέφος στην Κυψέλη – Αδιανόητη κατάθεση: «Μας έδωσαν σατανιασμένο μωρό στο μαιευτήριο» Θεώνη Κουφονικολάκου: Οι τρεις πυλώνες του τετραετούς προγράμματος που παρουσιάζει ο Τσίπρας Ναυάγιο στην Κερύνεια: Συγκλονιστικό βίντεο την ώρα που μπαίνουν νερά στο πλοίο – Η αγωνία και οι κραυγές Ο Κοσμάς Μαρινάκης μας εξηγεί πότε γίνεται υπαρξιακός και χωρίς επιστροφή ο κίνδυνος της διαφθοράς «Στο στόχαστρο» τα ολιγοπώλια – Τι είπε ο Χατζηγιαννάκης ( ΕΛ.Α.Σ) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Στο «μικροσκόπιο» 17,3 εκατ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 42χρονος Βρετανός που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση – «Ήμουν πολύ μεθυσμένος» Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο διοργανωτής του event με τα «παντιλίκια» στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Σαμαράς: «Γαλάζιο χτύπημα» με 9 ονόματα – Ποιοι φέρονται να μπαίνουν στο νέο κόμμα ΝΔ: Σχέδιο πλαγιοκόπησης του ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στους ψηφοφόρους του Κέντρου Φιντάν: «Η Συμμαχία της Μέκκας δεν στρέφεται εναντίον κανενός κράτους»
Thepressproject.gr

Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΚΚΕ: «Θα υπηρετήσουμε την “Ασπίδα του Αχιλλέα” όσα καραγκιοζιλίκια κι αν κάνετε στα λιμάνια»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε νέες αιχμές κατά του ΚΚΕ, υπερασπιζόμενος τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα». «Όσο και αν προσπαθείτε εσείς του ΚΚΕ να χαλάσετε μια στρατηγική συμμαχία με τα καραγκιοζιλίκια που κάνετε στα λιμάνια, τη στρατηγική συμμαχία θα τη διατηρήσουμε και θα την υπηρετήσουμε, γιατί υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» είπε ο υπουργός, υπερασπιζόμενος τη συμμαχία με το κράτος-δολοφόνο.
Μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Βασίλη Μεταξά, σχετικά με την απόκτηση εξειδίκευσης των επί θητεία γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε το βλέμμα του στη συμφωνία με το Ισραήλ, εκφράζοντας τη «μεγάλη του χαρά» και δίνοντας συγχαρητήρια στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, και τον πρωθυπουργό.
«Θεωρώ σημαντική τη συμμαχία με το Ισραήλ γιατί εξασφαλίζει την ελευθερία του ελληνικού κράτους έναντι κάθε τουρκικής απειλής ή οποιουδήποτε άλλου», τόνισε, προσθέτοντας: «Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την εξωτερική πολιτική και το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Την οικοδόμηση αυτής της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ πρέπει να την επικροτήσει κάθε Έλληνας που έχει μυαλό».
Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε ευθέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Όσο και αν προσπαθείτε εσείς του ΚΚΕ να χαλάσετε μια στρατηγική συμμαχία με τα καραγκιοζιλίκια που κάνετε στα λιμάνια, τη στρατηγική συμμαχία θα τη διατηρήσουμε και θα την υπηρετήσουμε, γιατί υπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».
Κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπηρετούμε του σοβιετικού ούτε του παλαιστινιακού ούτε του κομμουνιστικού ούτε του προλεταριακού. Για τον ελληνικό λαό είμαστε εδώ και ο ελληνικός λαός θεωρεί τη συμμαχία με το Ισραήλ πολύ σημαντικό πράγμα».
«Η Συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για την αποκαλούμενη “Ασπίδα του Αχιλλέα” αποτελεί μια ακόμα επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την επιτάχυνση της πολεμικής προετοιμασίας και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας και του λαού μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, στις αμερικανοΝΑΤΟικές επιδιώξεις στην περιοχή» τόνισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση της ΝΔ πίσω από τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα περί “αρχιτεκτονικής προστασίας της ελληνικής επικράτειας” και της άμυνας της χώρας».
Υπενθυμίζεται ότι στο Τελ Αβίβ υπεγράφη σήμερα η Διακρατική Συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του γενοκτόνου κράτους του Ισραήλ για την ανάπτυξη του αντιαεροπορικού, αντιβαλλιστικού και αντι-drone «Θόλου», γνωστού ως «Ασπίδα του Αχιλλέα», με ενιαίο και ολιστικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 3,035 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπεται συμμετοχή 19 ελληνικών εταιρειών, ύψους τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, καθώς και η δημιουργία παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα με εξαγωγικές προοπτικές. Το κράτος – δολοφόνος χαρακτηρίζει τη συμφωνία τη μεγαλύτερη εξαγωγική συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού στην ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...