Τελευταία νέα
Ιταλία: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις – «Η αντιπολίτευση να καταγγείλει τη βία» λέει η Μελόνι Αλήθειες….με  ή χωρίς σχόλια (1). Γράφει ο Θοδωρής Μαράκης Ο Ζελένσκι αναζητά διέξοδο μετά το «άδειασμα» Τραμπ: Κυρώσεις, ντίζελ και Starlink στο επίκεντρο της κρίσης Αμερικανός γερουσιαστής κατηγορεί την Τουρκία για “τραμπούκικη συμπεριφορά” απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο Μαρινάκης για την ακρίβεια: «Οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν γενναίες λύσεις» Μακρόν για κινητοποιήσεις: «Θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν όσοι συμμετέχουν σε βανδαλισμούς» Πέθανε η Μιλού: Η σκυλίτσα που τρελαινόταν για τη θάλασσα και αγαπήθηκε από όλο το Tik Tok ΕΛ.Α.Σ: “Όχι” σε κάθε προσπάθεια συγχώνευσης των τριών Μετοχικών Ταμείων και υφαρπαγής της περιουσίας τους ΠΑΣΟΚ-ΕΛ.ΑΣ.: Συνεχίζεται η κόντρα στελεχών με καυστικές αναρτήσεις (φώτο) Σέρρες: Στάνη γεμάτη ναρκωτικά, αρχαία νομίσματα και αγγεία – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης Κίνδυνος πλημμυρών: Νέα καθυστέρηση μεγάλου έργου – Αγωνία για κατοίκους και περιουσίες Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέρ Σαμαρά: “Είναι μια καλή επιλογή, ξέρει να κυβερνάει” – “Απέτυχε το rebranding Τσίπρα”
Efsyn.gr

Βανς: Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα στο Ιράν με την ανάρτησή του για ανατίναξη του νησιού Χαργκ

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που συνοδευόταν από ΑΙ βίντεο και έδειχνε το νησί Χαργκ, ενεργειακό κόμβο του Ιράν, να «ανατινάζεται σε χίλια κομμάτια».
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στη συνέχεια ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν είχε στοχεύσει το νησί, ενώ Ιρανός αξιωματούχος χαρακτήρισε την ανάρτηση του Τραμπ ως «γελοία».

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς εκτίμησε ότι ο Τραμπ στέλνει μήνυμα προς το Ιράν, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
«Στον πρόεδρο αρέσει να αλλάζει λίγο τον τρόπο λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα ήταν ο πρώτος που θα έλεγε ότι δεν κάνει ανακοινώσεις για στρατιωτικές ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά νομίζω ότι στέλνει ένα μήνυμα στους Ιρανούς», είπε ο Βανς όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση του Τραμπ.
Πιθανή επίθεση στο νησί Χαργκ (το οποίο διαχειριζόταν το 90% των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν πριν από τον πόλεμο που ξεκίνησε από τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου) θα διατάρασσε σοβαρά το ενεργειακό εμπόριο και θα ασκούσε τεράστια πίεση στην οικονομία της Τεχεράνης.
Όλα αυτά τη στιγμή που ΗΠΑ και Ιράν αντάλλαξαν πλήγματα για πρώτη φορά εδώ και περίπου έναν μήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...