Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη φετινή σεζόν έχοντας ανάγκη για σημαντική ενίσχυση και ήδη έχει αποκτήσει οκτώ ποδοσφαιριστές. Τρεις για την άμυνα (Γιαννούλης, Ελουστόντο, Χατζηδιάκος), τρεις για τη μεσαία γραμμή (Σανταμαρία, Λουσέ και Ούγκρεσιτς) και δύο για την επίθεση (Τάχα Αλι και Ντιαγέ), ενώ αναμένεται να ενεργοποιήσει και μία ακόμη μεταγραφή με τη μορφή δανεισμού, αυτήν του Ντιέγκο Κόστα από την Κράσνονταρ με την οποία έκανε ένα τελευταίο ματς στο Κύπελλο Ρωσίας χθες.
Παρ’ όλα αυτά ακόμη δεν υπάρχει η αίσθηση ότι κατάφερε να ικανοποιήσει σε επαρκή βαθμό τα κενά του και απόδειξη είναι ο διπλός, οδυνηρός, ευρωπαϊκός αποκλεισμός, τόσο από το Γιουρόπα όσο και από το Κόνφερενς Λιγκ.
Ο προβληματισμός αφορά κυρίως τη ραχοκοκαλιά της ομάδας και ειδικά τη θέση «6», αλλά και αυτήν του φορ, από τη στιγμή που στην άμυνα θα έρθει ο 27χρονος Βραζιλιάνος, Κόστα.
Είναι χαρακτηριστικό, παρότι μετά τις μεταγραφές Σανταμαρία και Ούγκρεσιτς υπήρχε η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ κάλυψε τα κενά του στο κέντρο, πως μετά το ματς με τον Ατρόμητο έχει φουντώσει ξανά η συζήτηση για την απόκτηση ενός καθαρόαιμου κόφτη, αφού ο Σανταμαρία δεν πείθει και ο Μεϊτέ αργεί να επιστρέψει.
Επιπλέον, όσο και να έχει κάνει θετική εκκίνηση ο Ντιαγέ, υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα έχει ανάγκη έναν φορ πρώτης γραμμής για να είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο. Αντίθετα, αν και στο ρόστερ υπάρχει μόνο ένας καθαρόαιμος δεξιός μπακ, ο Κένι, στην Τούμπα δεν δείχνουν να καίγονται να πάρουν παίκτη στη συγκεκριμένη θέση και θεωρούν εναλλακτική τον Ελουστόντο. Με δεδομένο ότι η κανονική μεταγραφική περίοδος, βέβαια, λήγει στις 15/9, για τα τελικά μεταγραφικά συμπεράσματα θα παίξουν ρόλο και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ απόψε (22.15) στην πρώτη αγωνιστική της league phase του Κυπέλλου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
