Τελευταία νέα
Τι σχέση έχουν τα παιδιά της Gen Z με τον Μάη του ’68; Είναι τα εγγόνια του! ΚΚΕ: Το παραμυθάκι των “ισχυρών συμμάχων” έχει επανειλημμένα διαψευστεί Νίκος Γκάλης για σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια: Το μπάσκετ ανήκει στους αθλητές και στους φιλάθλους του ΠΑΣΟΚ: Να δημοσιοποιηθεί το πλήρες συμφωνητικό για τη Μονή Σινά πριν από την υπογραφή του Μητσοτάκης για παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Αν λάβετε μήνυμα από το Προλαμβάνω, παρακαλώ μην το αγνοήσετε Από τη διάγνωση στον εθελοντισμό: Η μάχη της Ανατολής Γκαγκοπούλου με τον καρκίνο του μαστού Ντροπή! Πανηγυρίζει η κυβέρνηση που παρέδωσε την Μονή Σινά στην Αίγυπτο Μονή Σινά: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την συμφωνία -“Ζητούνται απαντήσεις” Φώφη Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ τιμά τη μνήμη της – Συγκινητικές δηλώσεις από τον γιο της Στασινόπουλος για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Το έγκλημα θα τιμωρηθεί, προτείνω τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την ηγεσία της ΕΟΚ» Κουτσούμπας: Δεν είναι «εθνική υπόθεση» η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ενεργειακό πόλεμο Δήμαρχος Νίκαιας: Η οδός Μάρκου Μπότσαρη θα διατηρήσει το όνομά της
Newsit.gr

O Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ – Δείτε live

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ) πρόκειται να ανακοινώσει o Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 8:30 μ.μ. της Τετάρτης (02.09.2026) και πραγματοποιείται στο «Porto Palace» της συμπρωτεύουσας.

Υπό τον τίτλο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας», το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ που ίδρυσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, θα περιλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες – τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Σύγκλισης και τη θέσπιση υποχρεωτικής «πατριωτικής εισφοράς» με στόχο τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Το Ταμείο Σύγκλισης πρόκειται να αντικαταστήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η λεγόμενη πατριωτική εισφορά στοχεύει στην εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων ώστε να υπάρξει ταυτόχρονα εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το οικονομικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρώην πρωθυπουργός προβλέπει μέτρα συνολικού μικτού κόστους 7,39 δισ. ευρώ για την τετραετία 2027-2030, μόνιμα νέα έσοδα 1,92 δισ. ευρώ, καθαρή δαπάνη 5,47 δισ. ευρώ και διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο 5,60 δισ. ευρώ.

EUROKINISSI

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου παρουσιάζουμε στη Θεσσαλονίκη το Οικονομικό Πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. Το σχέδιο μας για την Δίκαιη Ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους. Πώς θα πολεμήσουμε την ακρίβεια. Πώς θα αυξήσουμε τον πλούτο και πώς θα τον διανείμουμε με δικαιοσύνη. Με λιγότερους φόρους για τους πολλούς και δικαιότερους για τους ισχυρούς. Με έγνοια για τους αδύναμους αλλά και για τις επόμενες γενεές. Ένα Εθνικό Σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ορίζοντα τετραετίας».

To άρθρο O Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ – Δείτε live δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...