Τελευταία νέα
Εργαζόμενοι στην Pizza Fan: «Πώς θα ζήσουμε;» – «Πήγαμε για δουλειά και μας περίμεναν αστυνομικοί» [βίντεο] “Υπάρχει και φιλότιμο” η απάντηση Μαρινάκη στην πρόταση Τσίπρα για τον “Νονό” Νέα Αριστερά: Στο Ελληνικό τα δισεκατομμύρια προστατεύονται, οι εργαζόμενοι όχι Γεραπετρίτης: «Ιστορική συμφωνία για τη Μονή Σινά – Νομική κατοχύρωση μετά από 1.500 χρόνια» Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα: «Αρέσκεται να μπερδεύει τον κινηματογράφο με την πραγματική ζωή» Χάος στην Αλβανία: Οι διαδηλωτές απαιτούν «Ράμα παραιτήσου» – Ταραχές και δακρυγόνα στους δρόμους [εικόνες – βίντεο] Αλέξης Τσίπρας: Προτείνει το “Νονό” για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα… Γιώργος Γεραπετρίτης: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία με τη συμφωνία για τη Μονή Σινά Ο Αλέξης Τσίπρας τρολάρει το κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη με Σαββατιάτικη πρόταση σινεφίλ: “Ο Νονός” Ο Τσίπρας προτείνει τον “Νονό” :” Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απολύτως συμπτωματική” Χωρίς εναλλακτική Ο Ιαβέρης φοράει Prada
Thepressproject.gr

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: «Δώστε λεφτά για μισθούς και συντάξεις»

Την ανάγκη ενίσχυσης των μισθών και των συντάξεων έθεσε ως βασικό αίτημα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση.«Παλλαϊκή απαίτηση, εδώ και τώρα, δώστε λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να υπάρξουν θυσίες για τα κέρδη των επιχειρήσεων και για τις πολεμικές δαπάνες.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται, όπως είπε, «μπροστά» στους αγώνες.
Κριτική στην κυβερνητική πολιτική
Αναφερόμενος στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος διαβίωσης, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική που εφαρμόζεται στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, καθώς και στη φορολογία.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ και τον «Οδικό Χάρτη Ελλάδα 2030», έκανε λόγο για μέτρα που, κατά την άποψή του, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι συναινούν σε μια πολιτική που, όπως υποστήριξε, ενισχύει την εκμετάλλευση και τις πολεμικές δαπάνες.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς στρατιωτικούς σχεδιασμούς, υποστηρίζοντας ότι διατίθενται δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για πολεμικούς σκοπούς.
Κλείνοντας, ευχήθηκε «καλούς αγώνες» στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, χαρακτηρίζοντας τη ΔΕΘ ως «αφετηρία» των φετινών κινητοποιήσεων και προαναγγέλλοντας συνέχιση των δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...