Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η σαρωτική επικράτηση της AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ αφορά και εμάς Νίκη Κεραμέως: Πολιτικές για δημοσιονομικό χώρο και επιστροφή μερίσματος στην κοινωνία Το κάλπη-κο πακέτο της ΔΕΘ: Εμπαιγμός και κοροϊδία τα μέτρα Μητσοτάκη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις Euractiv: Ποια ημερομηνία εξετάζεται για τις εκλογές το 2027 – Τι δήλωσαν κυβερνητικές πηγές Πατήσια: Βίντεο ντοκουμέντο από τις στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στον 55χρονο – Αναζητούν τους δράστες Αγάπα το κελί σου Νίκη Κεραμέως: Εφαρμόζουμε πολιτικές που δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο και επιστρέφουμε μέρισμα στην κοινωνία ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακή κυριαρχία ή κυβερνητική υποκρισία; Η πραγματικότητα των δημόσιων συμβάσεων Μαρινάκης για Σαμαρά: Αυτοί που συναντούσαν τον Ερντογάν δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο σε μας Ρωσία: 11 νεκροί από χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε ομάδα ορειβατών στον Καύκασο [βίντεο] Οταν ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε δημόσια το φιάσκο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: «Ήταν αχρείαστη» Στα κάγκελα οι Θεσσαλονικείς για τον «πολιορκημένο» Μεγαλέξανδρο από τις… σκαλωσιές του Ρέμου
Thefaq.gr

«Πάρε θέση» για την Ευρώπη του αύριο – Η πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα και του Luca Menesini

Μια πραγματικά σημαντική και επίκαιρη πρωτοβουλία, που αξίζει όχι μόνο να στηριχθεί, αλλά και να γίνει αφετηρία για έναν ουσιαστικό διάλογο.

Η «Πάρε θέση» για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα είναι μια πρόσκληση να αφήσουμε πίσω τις γενικόλογες διακηρύξεις και να μιλήσουμε ανοιχτά για όσα απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Για τις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, την καθημερινότητα των πολιτών, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική συνοχή και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στη νέα Ευρώπη.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες αλλαγές και δύσκολες προκλήσεις. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αδράνεια ούτε η διαχείριση των προβλημάτων εκ των υστέρων. Χρειάζεται σχέδιο, συνεργασία, συμμετοχή και κυρίως έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Η πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα και του Luca Menesini κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση και αποτελεί μια ευκαιρία να ακουστούν ιδέες, προτάσεις και διαφορετικές απόψεις.
Ας πάρουμε θέση για την Αυτοδιοίκηση που θέλουμε. Για τις πόλεις που αξίζουμε. Για μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες.
Ας ανοίξουμε τον διάλογο και ας συνδιαμορφώσουμε το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...