Τελευταία νέα
Ένωση διοικητικών δικαστών για τα 500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους: Δεν αντιμετωπίζει τις σημερινές πιέσεις Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη Άδ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος ότι συνεχιστεί μέσω του ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας ΓΣΕΕ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Δεν καλύπτουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους μισθούς και στο κόστος ζωής ΕΛ.Α.Σ.: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης» οι εξαγγελίες Μητσοτάκη Ο Άδωνις απαντάει σε ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη για Novartis: «Αντί για συγγνώμη, ζητάνε και τα ρέστα» Εκλογές με ένα «εγώ» χωρίς «εμείς»; Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία και ΗΠΑ ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης των “αδιευκρίνιστων” ποσών του Γεωργιάδη Ο Γεωργιάδης επικαλέστηκε το ChatGPT για τον τζίρο των εστιατορίων κι αυτό τον έβγαλε… ψεύτη [βίντεο] Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μακρυκάπα Ευβοίας: Ήχησε το 112 – Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα «Ακρίβεια, υπερφορολόγηση και καρτέλ» – Σφοδρή επίθεση Τσουκαλά στον Μητσοτάκη
Efsyn.gr

Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛΑΣ): Δεν καταπολεμάς την ακροδεξιά όταν υιοθετείς τη ρητορική της

Τους λόγους της ανόδου της ακροδεξιάς περιέγραψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.Α.Σ. Άννα Παπαδοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στο ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντζούνο. Παράλληλα επέκρινε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τις οποίες είπε ότι δεν έχουν όραμα και δεν ακουμπούν την ακρίβεια.
«Αυτό που συνέβη χθες στη Γερμανία είναι μια ιστορική στιγμή, αρνητικά. Την ακροδεξιά δεν την καταπολεμάς όταν υιοθετείς τη ρητορική της, διότι αυτό επιχειρεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Καραγκούνης, υιοθετούμε την αντιμεταναστευτική ρητορική που έχει ακροδεξιά», τόνισε η Άννα Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «γιατί γιγαντώθηκε η ακροδεξιά στη Γερμανία;» και απάντησε «γιατί έχουμε κοινωνικές τεράστιες ανισότητες, γιατί έχουμε καταβαράθρωση των εισοδημάτων και απομείωση της αξίας των μισθών». «Άρα το ζήτημα ποιο είναι; Η περιθωριοποίηση. Η μετανάστευση έρχεται σαν ένα κάλυμμα σε μια ρητορική που χρησιμοποιεί το ότι μας φταίνε οι μετανάστες για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά.
«To μεταναστευτικό, είναι δύσκολο ζήτημα, όμως, χρησιμοποιείται δυστυχώς και το εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά, ώστε να αναλύει την οικονομική κατάσταση, στην οποία δυστυχώς έχουν φτάσει οι λαοί από πολιτικές, οι οποίες επενδύουν στις ανισότητες», τόνισε η Άννα Παπαδοπούλου.
Ως προς τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.Α.Σ. είπε ότι είναι χωρίς όραμα, χωρίς ατζέντα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Αντίθετα, το πρόγραμμα που κατέθεσε η ΕΛ.Α.Σ. είναι κοστολογημένο και με βαθύτατο κοινωνικό πλαίσιο κάτι που φαίνεται και στην πρόταση για μηδενική συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα που επιτρέπει να παραμείνουν στην τσέπη τους 700 ευρώ το χρόνο.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Nομίζω ότι πρέπει να τις κρίνουμε σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι αφενός μεν ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε οραματική διάσταση, δεν είδαμε οποιαδήποτε πρόταση, η οποία να μας περιγράφει πώς θα είναι η οικονομία τα επόμενα χρόνια σε ένα επίπεδο αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, πώς θα ενισχύσουμε την αύξηση του πλούτου, πώς θα αλλάξουμε ενδεχομένως το παραγωγικό μοντέλο για να στηρίξουμε και τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και από εκεί και πέρα δεν δόθηκε οποιαδήποτε απάντηση σοβαρή σε ό, τι αφορά το άμεσο πρόβλημα που είναι το κόστος ζωής. Δεν είδαμε, δηλαδή, οποιαδήποτε εξαγγελία να αφορά το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, το στεγαστικό πρόβλημα»
Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. η Άννα Παπαδοπούλου είπε: «Το πρόγραμμά μας, πέραν του ότι είναι κοστολογημένο έχει βαθύτατα κοινωνικό πρόσημο. Στηρίζει για παράδειγμα και τους συνταξιούχους. Η εξαγγελία για το επίδομα που ακούσαμε από τη Ν.Δ. είναι 27 λεπτά το μήνα. Εμείς προτείνουμε μηδενική συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα, που επιτρέπει να παραμένει στην τσέπη τους και στη σύνταξή τους έως 700 ευρώ το χρόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...