Τελευταία νέα
Γεραπετρίτης: Η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή και περιφερειακή πρόκληση Νέος γύρος αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι για τα αδιευκρίνιστα ποσά Βρετανία: Πογκρόμ ακροδεξιών στο Πόρτσμουθ – Μπλόκαραν λεωφορεία με 140 αιτούντες άσυλο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ανάσυρση της δικογραφίας για τα…αδιευκρίνιστα του Αδωνι Γεωργιάδη Μέτρα ΔΕΘ: Τι αλλάζει για συνταξιούχους και μισθωτούς – Αναλυτικά παραδείγματα ΕΛ.Α.Σ.: «Να μετατρέψουμε τους Δήμους σε πραγματικές, αυτόνομες τοπικές κυβερνήσεις» Γκρίνιες για “φιέστα” στο Ηράκλειο για την 3η του Σεπτέμβρη – Δυσαρέσκεια για Ανδρουλάκη Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά Ζείτε σε πράσινη πόλη; Ο ολλανδικός κανόνας που δείχνει αν μια γειτονιά είναι υγιής Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Το επίδομα των 500 ευρώ δεν φτάνει – Διεκδικούμε 13ο και 14ο μισθό» Αντίποινα της Ρωσίας στη Γερμανία: Κλείνει το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη – Λουκέτο και στο ινστιτούτο Γκέτε Ίσθμια: Συνελήφθη ο κυβερνήτης της θαλαμηγού που συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκοτώνοντας 74χρονο
Efsyn.gr

Συνεχίζεται η φωτιά στην Κόνιτσα: Πάνω από 6.000 στρ. καμένα – Οι φλόγες κοντά στον Βίκο [εικόνες – βίντεο]

Σε εξέλιξη για 8η συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται η πυρκαγιά πολλών διαδοχικών μετώπων στην περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων, όπου χθες Κυριακή τη νύχτα ήχησε το 112 θέτοντας τους κατοίκους της περιοχής σε ετοιμότητα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, η φωτιά έχει φτάσει κοντά στην χαράδρα του Βίκου στον Αώο ποταμό. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περίπου 150 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 1η, 2η, 5η, 6η και 10η ΕΜΟΔΕ, ενώ επιχειρούν και 48 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος, στη διάθεση της επιχείρησης έχουν τεθεί 6 ελικόπτερα.

Όπως μετέδωσε το epiruspost.gr, παρά τη βελτίωση που καταγράφηκε στη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά εξακολουθεί να παρουσιάζει αναζωπυρώσεις. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, όταν νέα εστία αναζωπύρωσης εκδηλώθηκε απέναντι από τη Μονή Στομίου, προκαλώντας εκ νέου κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η #Κόνιτσα καίγεται μία εβδομάδα τώρα και στα συστημικά ΜΜΕ δεν δείχνουν τίποτα.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πόσο τέλεια είναι και τα χάπατα που την στηρίζουν έχουν το θράσος να λένε “Μητσοτάκη ή χάος”.
Παράνοια. #ΔΕΘ2026 #Μητσοτάκης #φωτια pic.twitter.com/Xk8zU8r4eV
— Κίτενος (@BiciBoni) September 7, 2026

Ενώ η φωτιά έχει ήδη αφήσει πίσω της μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται, καθώς δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μέσα σε πυκνή βλάστηση και χαράδρες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Η εξασθένηση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέβαλε στη βελτίωση της εικόνας και επέτρεψε στις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίσουν με καλύτερες συνθήκες την προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε μέσα στο δάσος, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο των επίγειων δυνάμεων. Το δύσβατο ανάγλυφο της περιοχής και οι χαράδρες δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην προσέγγιση των σημείων όπου υπάρχουν ενεργές εστίες.
Πάνω από 6.000 στρέμματα καμένα, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή
Απογοητευτικά είναι τα δορυφορικά δεδομένα που δημοσιεύει το πρόγραμμα «Beyond» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και δείχνουν ότι η καμένη έκταση ανέρχεται πλέον σε 6.290 στρέμματα. Τα δεδομένα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, με την πυρκαγιά να έχει πλήξει περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, καθώς βρίσκεται εντός ζώνης του δικτύου Natura 2000.

Το τελικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς θα μπορεί να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια μετά την πλήρη κατάσβεση και την ολοκλήρωση της δορυφορικής καταγραφής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...