Τελευταία νέα
Euroleague: Ο Παναθηναϊκός δεινοπάθησε αλλά υπέταξε την ουραγό Αρμάνι και εδραιώνεται στην κορυφή Πέθανε ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος – Το «αντίο» του ΠΑΣΟΚ Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ: «Αδύνατη η βιώσιμη ειρήνη όταν οι γυναίκες απουσιάζουν…» Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Η ΕΛ.Α.Σ. σε επτά μέρες, έκανε τριάντα εννέα συναντήσεις, έντεκα περιφέρειες. Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για να μη μείνουν εκτός προγράμματος δικαιούχοι ΗΠΑ: Οικογένεια θύματος της ICE κατά της κυβέρνησης Τραμπ – «Σταματήστε να καλύπτετε τους δολοφόνους» Υπόθεση Pizza Fan: Προφυλάκιση για τον ιδιοκτήτη – Με ηλεκτρονική επιτήρηση στο σπίτι ο υπαρχηγός της οργάνωσης «Χωριάτικο»: Στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο φάκελος, εξετάζονται αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι Ανδρουλάκης: Ισχυρή περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό Στο ίδιο κελί με τον γιατρό της Καρνεάδου Ηλία Θεοδωρόπουλο ο Βαγγέλης Λιόλιος – Η προφυλάκιση και οι κατηγορίες για δωροδοκία Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δείχνει το δρόμο για τη σωτηρία των εργαζομένων της Pizza Fun Στην “κυρία με το κραγιόν” συμβούλεψαν να στείλει λουλούδια στον Πρετεντέρη
Efsyn.gr

Ινδονησία: Αγνοούνται πέντε δημοσιογράφοι που πήγαν να καλύψουν την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα

Οι αρχές της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυπταν την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.
Το σκάφος απέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας από ένα λιμάνι της επαρχίας Μπάντεν, που απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τζακάρτας, ανέφερε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε Ινδονήσιοι δημοσιογράφοι τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως του ινδονησιακού πρακτορείου ειδήσεων Antara, του τουρκικού Anadolu και του τοπικού ενημερωτικού ιστοτόπου Inews.
Οι δημοσιογράφοι στόχευαν να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τις εκρήξεις του ηφαιστείου.
Ένας από τους δημοσιογράφους επικοινώνησε για τελευταία φορά με έναν συνάδελφό του στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, τοπική ώρα, αλλά έκτοτε δεν υπάρχει μία επικοινωνία μαζί του.
«Μέχρι τώρα δεν έχουν επιστρέψει και ο ιδιοκτήτης του σκάφους δεν έχει καμία πληροφορία από το πλήρωμα» ανέφερε η υπηρεσία που κινητοποίησε διασώστες, αστυνομικούς και αεροπορικά μέσα για να εντοπίσει τους αγνοούμενους.
Εκτός από τους δημοσιογράφους, στο σκάφος επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος και ένας ξεναγός.
Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διάσωσης Al Amrad είπε πάντως στο κανάλι Kompas TV ότι οι έρευνες διακόπηκαν για σήμερα και θα ξαναρχίσουν το πρωί της Τετάρτης.
Το πρακτορείο Antara επιβεβαίωσε ότι ο φωτορεπόρτερ Μουχάμαντ Μπαγκούς Χοϊρούνας επέβαινε στο σκάφος. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η αστυνομία ανέφερε ότι οι έρευνες είναι δύσκολες λόγω των μεγάλων κυμάτων και της περιορισμένης ορατότητας στην περιοχή.
Οι εκρήξεις του ηφαιστείου ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να αναστείλουν τη λειτουργία πολλών αεροδρομίων της Ινδονησίας επί δύο ημέρες. Οι πτήσεις ξανάρχισαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...