Τελευταία νέα
Διευκρινίσεις Σιακαντάρη για τα περί συγκυβέρνησης: «Δεν μιλούσα για συμμαχία ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ με ΝΔ» Καμπανάκι για μονοπωλιακές πρακτικές και συγκεντρωτισμό στην ιδιωτική υγεία από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γεραπετρίτης: «Όποιος φωνάζει δεν είναι πάντα ο πιο ισχυρός – Η Ελλάδα έτοιμη για όλα τα σενάρια» Χρυσοχοΐδης: «Βραχιολάκι» σε όλους τους υπόδικους για ενδοοικογενειακή βία που τίθενται υπό περιοριστικούς όρους Ονόματα υποψηφίων βουλευτών με τον Αντώνη Σαμαρά Ο Τσίπρας στο Βελλίδειο με ανοιχτό τον «λογαριασμό»: Οι δύσκολες απαντήσεις που καλείται να δώσει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Μαρία Κανελλοπούλου: «Δεν απαντώ όχι από αγένεια, αλλά από ανημποριά» – Το νέο μήνυμα μετά το τροχαίo Τα περίεργα μαθηματικά για το ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς η μείωση 50% των χρεώσεων καταλήγει σε όφελος μόλις 1,5% Οργή από τους υγειονομικούς για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – «Άνθρακες ο θησαυρός» Θέουτα (παρα)καλεί… Βρυξέλλες Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Η υπόθεση της Κυριακής Γρίβα σημάδεψε την Αστυνομία – Βραχιολάκι στους παραβάτες ενδοοικογενειακής βίας» Αρβανίτης και Κουντουρά ζητούν από την Κομισιόν εγγυημένη χρηματοδότηση για τους μελισσοκόμους και μετά το 2027
Efsyn.gr

Ζάκυνθος: Η Τροχαία μοίρασε κράνη αντί για πρόστιμα σε μοτοσικλετιστές

Κράνη αντί για πρόστιμα μοίρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Διεύθυνση Τροχαίας Ζακύνθου, στο πλαίσιο δράσης για την οδική ασφάλεια και τη χρήση προστατευτικού κράνους.
Σύμφωνα με το imerazante.gr, η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, απέναντι από το Μουσικό Σχολείο, και εντάσσεται στην πανελλαδική εκστρατεία «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».
Αστυνομικοί της Τροχαίας σταματούσαν οδηγούς δικύκλων που εντοπίζονταν να κινούνται χωρίς κράνος. Αντί να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο, τους προσφερόταν ένα καινούργιο κράνος, ενώ παράλληλα ενημερώνονταν για τη σημασία της χρήσης του κατά την οδήγηση.
Στη δράση συμμετείχε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου, Νεκτάριος Τσώλος, ο οποίος συνομιλούσε με τους οδηγούς και τους ενημέρωνε για την πρωτοβουλία. Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, εκφράζοντας τη στήριξή του στην πρωτοβουλία.
Τα κράνη που μοίρασε η Τροχαία / imerazante.gr
«Στόχος μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής»
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ζακύνθου ανέφερε ότι η εικόνα στους δρόμους του νησιού είναι σε μεγάλο βαθμό θετική, καθώς η πλειονότητα των οδηγών δικύκλων χρησιμοποιεί κράνος.
«Η Τροχαία Ζακύνθου δεν περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι και θα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήρθαμε να μοιράσουμε κράνη και αυτή η δράση εμπεριέχεται στο Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας Ελλάδας 2030 με τον όρο “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση προστατευτικού κράνους”. Εδώ στο νησί μας το 90% των οδηγών φορά προστατευτικό κράνος. Και ευελπιστούμε το υπόλοιπο 10% με τους αγώνες και τις δράσεις που κάνουμε, να εξαλειφθεί και να φτάσουμε στο 100%.Οι αναβάτες μοτοποδηλάτων, πατινιών και μοτοσικλετιστών να φορούν το κράνος τους. Όχι μόνο για το πρόστιμο αλλά και για την προσωπική τους ασφάλεια».
Τα πρόστιμα για τη μη χρήση κράνους
Η μη χρήση κράνους, πάντως, συνεπάγεται αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της δράσης, η αρχική παράβαση προβλέπει πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα.
Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης από τον ίδιο οδηγό, το πρόστιμο φτάνει τα 1.000 ευρώ και η άδεια οδήγησης αφαιρείται για έξι μήνες. Σε δεύτερη υποτροπή, το πρόστιμο αυξάνεται στα 2.000 ευρώ, ενώ η αφαίρεση του διπλώματος φτάνει τον έναν χρόνο.
Παραβάσεις με ηλεκτρικά πατίνια
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών, κυρίως τις βραδινές ώρες στον Λαγανά, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί εκατοντάδες παραβάσεις.
«Αναφορικά με το θέμα των πατινιών σε όλο νησί αλλά ειδικότερα στο Λαγανά τις βραδινές ώρες καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε διαπιστώσει εκατοντάδες παραβάσεις για κατανάλωση αλκοόλ και μη χρήση κράνους. Η υπηρεσίας μας μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου έχει καταγράψει 12 περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας σε οδηγούς των πατινιών. Και στον τομέα αυτό παρατηρείται μια συμμόρφωση», συμπλήρωσε ο κ. Τσώλος.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου αναφέρθηκε, τέλος, στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης των πατινιών και στη συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία.
«Ήμασταν η πρώτη Δημοτική αρχή στην Ελλάδα που καθαρίσαμε τους κοινόχρηστους χώρους από τα παράνομα παρκαρισμένα πατίνια. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ακολούθησαν και άλλοι δήμοι την ίδια διαδικασία. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αν δεν είχαμε και τη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ιδιαίτερα του Τμήματος Τροχαίας που σε όλο αυτό είμαστε στενοί συνεργάτες».
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...