Τελευταία νέα
Σεισμός 4,8 ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο 3ος πιο εμπορικός αθλητής στον πλανήτη Τασούλας: Ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Μαυριτανίας Ά. Γεωργιάδης: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης άλλαξαν τα δεδομένα της υγείας στη χώρα Σύρος: Επέσαν τμήματα οροφής στο στρατόπεδο κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης [εικόνες] Κυβερνοεπιθέσεις σε σουπερμάρκετ: Στόχος να διαταραχθεί ο εφοδιασμός τροφίμων, λέει η ΕΕ – Ξεκινά ποινική έρευνα Παπασταύρου:« Η πράσινη ενέργεια δεν πρέπει να αφήσει τον κόσμο χωρίς θέρμανση , Χρειάζεται ρεαλισμός.» Δίκη Τεμπών: Συγκλόνισαν οι επιζώντες – «Άκουγα να φωνάζουν “δε θέλω να πεθάνω”, είμαι εδώ για αυτά τα παιδιά» Χ.Δήμας: Επενδύσεις Υποδομών για Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας Παππάς: «Η ΝΔ βάζει πλάτη στους servicers για να ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής» Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στον Alpha 98.9 και ομιλία για τα δύο χρόνια ελληνικού FBI την Τρίτη Βολουδάκη για άρθρο 23: «Ήταν καλό, προστάτευε τους δανειολήπτες» – Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΕΛ.Α.Σ.
Efsyn.gr

Ρωσία – Ουκρανία: Νέο «τελεσίγραφo» ενόψει της συνόδου κορυφής των BRICS+

«Η Δύση δεν μπορεί να τα έχει όλα δικά της… Από τη μία πλευρά λένε ότι η Ρωσία χάνει, επομένως η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από την άλλη πλευρά αυτή η ίδια η Ρωσία, η οποία κατά την άποψή τους χάνει, φέρεται να ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ευρώπη. Αυτό είναι ηλίθιο, ηλίθιο… Είναι παντελής έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής αντίληψης. Ο πρόεδρος Πούτιν το έχει δηλώσει επανειλημμένα: “Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτεθούμε σε κανέναν”. Αλλά αν όλες αυτές οι συζητήσεις σημαίνουν ότι ετοιμάζετε τη δική σας επίθεση, τότε σας διαβεβαιώ ότι ο πόλεμος θα είναι εντελώς διαφορετικός και πολύ σύντομος»!
Με αυτά τα άκρως απειλητικά λόγια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συνόψισε χθες όλο τον παραλογισμό της δυτικής πολιτικής απέναντι στη χώρα του, αλλά έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους άφρονες δυτικούς «προθύμους», λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Πούτιν όπου σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες διαρροές ο «τσάρος» απέρριψε και πάλι τις αμερικανικές διπλωματικές προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ωριαίου τηλεφωνήματος αναλώθηκε σε «λεπτομερή επισκόπηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης», ώστε να κατανοήσει ο Αμερικανός πρόεδρος τα πραγματικά γεγονότα και να παρέμβει ουσιαστικά για την επίλυση της κρίσης αναγνωρίζοντας τις περίφημες «ριζικές αιτίες» του πολέμου.
Οπως είπε ο Πεσκόφ, η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται καθημερινά και οι ρωσικοί ειρηνευτικοί όροι θα σκληραίνουν όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζουν τις «πραγματικότητες στο έδαφος». Τόνισε μάλιστα πως «η νίκη είναι πολύ κοντά», ότι η σύγκρουση «πλησιάζει σε κρίσιμο σημείο καμπής» και ότι η ρωσική πλευρά «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις στρατιωτικές της δυνατότητες»: μια αφύσικα αισιόδοξη δήλωση που αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς έγινε σε Ινδούς δημοσιογράφους εν όψει της συνόδου κορυφής των BRICS+ στο Δελχί, όπου ο Πούτιν θα συναντηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες με τους Σι Τζινπίνγκ, Μασούντ Πεζεσκιάν και Ναρέντρα Μόντι.
Η αισιοδοξία αυτή δεν προκύπτει μόνο από τις εξελίξεις στο στρατιωτικό πεδίο τόσο στα μέτωπα όσο και στον αεροπορικό/πυραυλικό πόλεμο φθοράς που μαίνεται στα μετόπισθεν, αλλά και στην εσωτερική πολιτικο-οικονομική κρίση στο Κίεβο μετά και τη νέα παραίτηση-βόμβα του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, Ρουσλάν Κραβτσένκο, λόγω της εμπλοκής του σε νέο, τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, που αφορά τη λειτουργία παράνομων τηλεφωνικών κέντρων διεθνών κλήσεων στη χώρα. Είχε προηγηθεί έφοδος της ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς NABU στα γραφεία της Γενικής Εισαγγελίας και η απομάκρυνση ενός στενού συνεργάτη του Κραβτσένκο, που θεωρείται προσωπική επιλογή και μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Ζελένσκι.
Τέτοια σκάνδαλα διαφθοράς είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ουκρανία, αλλά αποκτούν ακόμη πιο βαρύνουσα πολιτική σημασία μετά τον εκλογικό θρίαμβο του AfD (που ζητά επισήμως την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας) στη Σαξονία και κυρίως λόγω της αποκάλυψης ότι η κυβέρνηση του Κιέβου αντιμετωπίζει νέο έλλειμμα 27 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τρέχοντα προϋπολογισμό της παρά τον δανεισμό με 90 δισεκατομμύρια δολάρια από τους Ευρωπαίους σπόνσορες και συμμάχους της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...