Τελευταία νέα
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους» ΠΑΣΟΚ για Μιχάλη Μπεκίρη: «Θα βρει άλλον “εθελοντή” ο πρωθυπουργός για διευθυντή του γραφείου του;» Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων Ερντογάν για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ζητά να γίνει σεβαστή η συμφωνία – «Χωρίς νόμιμη βάση οι αντιδράσεις» Μετωπική Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου για το Ισραήλ: «Ποιος σας έκανε τέτοιο ψώνιο;» – «Σας αντιμετωπίζω ποινικά» Ισραήλ: «Πρωτοφανής αντιπαράθεση» Νετανιάχου με τον αρχηγό του IDF για σχέδιο επίθεσης στο Ιράν ενόψει εκλογών Αποκαλύψεις Τσάπα για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: Το κύκλωμα Λιόλιου, τα «δώρα», οι εκφοβισμοί και το «εργαλείο» Τσαρούχα Σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Ο φασίστας και η προδότης Πιερρακάκης για τελωνείο Καβάλας: «Φεύγει από τη σημερινή του θέση – Ανταποκρινόμαστε σε ένα πάγιο αίτημα των πολιτών» Κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για το νοσοκομείο Χανίων: «Θα αλλάξω την πτήση, θα έρθω νωρίς και θα τα πούμε εκεί» Αποχώρηση Μπεκίρη από Γραφείο του Πρωθυπουργού μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης Χαμός στην άρση βαρών: Ουκρανική οργή για την απόφαση να διοργανώσει η Ρωσία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Thepressproject.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την Αριστερά

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουλέκος, υποστήριξε ότι η αποδοχή του δημοσιονομικού κανόνα από τον πρώην πρωθυπουργό αποτελεί ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική μετατόπιση, που τον τοποθετεί δεξιότερα της Αριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει πρόταση νόμου και τροπολογία και για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και για την επαναφορά του 13ου μισθού. Έχουμε καταθέσει τροπολογία και καταθέσαμε και σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας.
Η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα αποσαφήνισε ακόμη περισσότερο γιατί δεν είμαστε μαζί. Η απάντηση του σε σχέση με τον σεβασμό στον δημοσιονομικό κανόνα αποτελεί ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική μετατόπιση, που τον φέρνει δεξιότερα της Αριστεράς.
Πέραν αυτού, o κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα για τα εξής: Πρώτον, μια καθαρή πολιτική θέση για το τι πρέπει να γίνει με τα funds και τους servicers. Για το αν πρέπει τα ΕΛΠΕ να είναι υπό διαχείριση του ελληνικού Δημοσίου, για να σπάσουμε το καρτέλ της ενέργειας. Για το αν πρέπει να έχουμε υπό δημόσιο έλεγχο αλλά και να έχουμε δημόσιο φορέα στο τραπεζικό σύστημα, παραδείγματος χάρη η Εθνική Τράπεζα, στην οποία να έχει το management το ελληνικό Δημόσιο. Και το κορυφαίο: η διεύρυνση του δημοσιονομικού πλαισίου θα μας δώσει τη σταθερότητα για την εφαρμογή της 13ης σύνταξης, του 13ου μισθού» είπε.
«Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, η χώρα δανείζεται με 4% περισσότερο, ακόμα και από την εποχή των μνημονίων. Και αποπληρώνει δάνεια, με βάση τη ρύθμιση του χρέους που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ήταν να πληρωθούν το 2031. Άρα αυτό έχει στοιχίσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους συμπολίτες μας. Αυτή είναι η πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Δεν έχει ασκηθεί ούτε ένα μέτρο αναγκαστικής κατάσχεσης από τις τράπεζες: ούτε εναντίον φυσικού προσώπου, δηλαδή του προέδρου της, ούτε κατά των περιουσιακών στοιχείων της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας» προσέθεσε.
«Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει το σχέδιο “Ηρακλής”, το οποίο έδωσε 20 δισεκατομμύρια εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου στα funds και τους servicers, και ψηφίζει νόμο για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δηλαδή τον πτωχευτικό νόμο Σταϊκούρα-Μητσοτάκη. Και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμία προστασία ούτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Τα funds και οι servicers ήρθαν στη χώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 1500 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας την ημέρα. Υπάρχουν μονοπρόσωπες ή και μαϊμού εταιρείες που διαχειρίζονται 400.000 ακίνητα, εκ των οποίων τα 345.000 είναι κατοικίες. Σε σχέση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΦΚΑ: Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έχει ποσοστό κατοχής 57% ο αντίστοιχος ΕΦΚΑ του Καναδά» συμπλήρωσε.
«Εμείς κινούμαστε σε δύο άξονες: Πρώτον, παίρνουμε τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου από τα funds και τους servicers. Καταργούμε το σχέδιο “Ηρακλής”, το οποίο ουσιαστικά έχει αφήσει ασύδοτα τα funds και τους servicers. Και την ίδια στιγμή, τα δίνουμε ως εγγύηση στον ΕΦΚΑ, δια της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την εξαγορά των κόκκινων δανείων. Τα κόκκινα δάνεια αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και καθιστούμε υποχρεωτικό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και μετά τις εκλογές μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική αλλαγή στον τόπο μας και την εφαρμογή ενός διαφορετικού πολιτικού μείγματος. Τις προγραμματικές μας θέσεις θα τις θέσουμε πάνω στο τραπέζι και θα κληθούν όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί αυτών. Εκεί θα κριθούν οι συνεργασίες» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...