Τελευταία νέα
Τα βιβλία που δεν τελειώσαμε Ο Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό: «Και του χρόνου με περισσότερα ανακαινισμένα σχολεία» Υπό σκιάν: Εγώ και ο Κλαύδιος «Πρώτα το πρωτάθλημα»: Ο Μαρινάκης παρουσίασε τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ στους παίκτες του Ολυμπιακού Υπόθεση Μαζωνάκη: Τι γνώριζαν Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης για την Ιωάννα Γάκα, τη γιατρό που συνδέεται με την υπόθεση, και τη διοργάνωση που τελούσε υπό την αιγίδα υπουργείων και Περιφέρειας Axios: Ο Τραμπ απέρριψε το αίτημα του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας για αμερικανικά πλήγματα στους Χούθι Κάθε πέρσι και καλύτερα Άνω Λιόσια:Στο 2ο Δημοτικό ο Μητσοτάκης για τον αγιασμό-“Τα κινητά επιτρέπονται σήμερα κατ’ εξαίρεση” Press Point: Συνεχίστε έτσι, αρέσετε πάρα πολύ στον κόσμο Σχολεία: Πρώτο κουδούνι με σαρωτικούς ελέγχους της Τροχαίας – Στο «μικροσκόπιο» τα σχολικά [βίντεο] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων – Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές
Libre.gr

Ακρίβεια: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της ενέργειας ζητά η Αθήνα-Προβληματισμός για “δύσκολο χειμώνα” λόγω Ορμούζ

Σε ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στο πεδίο της ενέργειας οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτές που δρομολογούνται σε εθνικό επίπεδο με τον οδικό χάρτη για μείωση των τιμών ενέργειας κατά 30% σε ορίζοντα τριετίας, προσβλέπει η κυβέρνηση εφόσον συνεχιστεί η οφειλόμενη στις γεωπολιτικές αναταράξεις ανοδική πορεία στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Απόστολος Χονδρόπουλος

Επιδίωξη της χώρας μας είναι να υπάρξουν δημοσιονομικές ευελιξίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα περαιτέρω μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο ενδεχόμενο οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και στην ενέργεια να πυροδοτήσουν και γενικότερα ένα νέο κύμα ακρίβειας.

Το ζήτημα των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης κρίσης στα Στενά του Ορμούζ στο ενεργειακό κόστος έθεσε μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στην προχθεσινή συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ.

Θεωρείται πολύ πιθανό, εφόσον συνεχίζεται η τρέχουσα κατάσταση , το ζήτημα να απασχολήσει την επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Οκτωβρίου.

Την ανάγκη για ευρωπαϊκές παρεμβάσεις επισημαίνουν και κυβερνητικά στελέχη στο εσωτερικό της χώρας, όπου η ακρίβεια παραμένει το βασικότερο ζήτημα στον δημόσιο διάλογο και στην πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει και της έναρξης της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δημόσια προειδοποίηση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο για έναν χειμώνα «που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι πολύ δύσκολος».

Όπως είπε, οι περαιτέρω ανατιμήσεις των καυσίμων θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες και στις τιμές των τροφίμων καθώς όταν αυξάνεται η τιμή των καυσίμων είναι προφανές πως αυτό μεταφέρεται και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και στα προϊόντα, τα οποία είναι στο τραπέζι μας, ή είναι βασικά είδη διαβίωσης και συντήρησης του νοικοκυριού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέδειξε και από την δική του πλευρά την αναγκαιότητα ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών λέγοντας πως εάν συνεχιστούν οι δύο πόλεμοι, σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, θα είναι εξαιρετικά δυσχερής διότι υπάρχουν σοβαρές προβλέψεις των ειδικών ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η τιμή και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές πως εάν συμβεί θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα και θα πρέπει η ΕΕ- διότι αυτό αφορά όλη την Ευρώπη- να πάρει έκτακτα μέτρα και να δώσει την δυνατότητα στα κράτη να αντιμετωπίσουν με έκτακτο τρόπο τις καταστάσεις».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...