Τελευταία νέα
Γαλάζια σκάνδαλα / Novartis με άρωμα Predator! O Μαζωνάκης «στην παλιά του γειτονιά»: Στη Νίκαια για τη λαϊκή αγρυπνία η σορός του [εικόνες – βίντεο] Η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη για Μαζωνάκη και «LifeStyle Medicine»: Με χυδαίο τσουβάλιασμα θέλουν να μας πλήξουν Λυκόβρυση: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας δίπλα στο αμάξι του στη γέφυρα της Εθνικής Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη: «Νομίζει πως όλοι οι πολιτικοί μοιάζουν με τον Μητσοτάκη – Όσο μένει στη διακυβέρνηση οι πολίτες θα πληρώνουν το πάρτι διαφθοράς» Παπανδρέου: «Ο Μητσοτάκης πήγε στο Καστελλόριζο για να κλείσει έναν κύκλο που άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ» Ουκρανία: Στόχος ρωσικού drone τρένο που μετέφερε στην Πολωνία τον Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίους αξιωματούχους Ο Πατούλης δίνει στεγνά την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την έλλειψη ελέγχων στα ιατρεία Πόσα ξοδεύουν online οι Έλληνες σε σούπερ μάρκετ και delivery Κώστας Τσουκαλάς για Παύλο Μαρινάκη: Σας αφήνουμε να παίξετε μόνοι σας στο γήπεδο του ψεύδους και της τοξικότητας Η Βαβέλ του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνέντευξη στη ΔΕΘ Παπανδρέου: Μιλά για ενότητα ο Μητσοτάκης, αλλά στις πιο κρίσιμες στιγμές ήταν εκκωφαντικά απών
Thepressproject.gr

ΕΛΑΣ: «Σχέδιο Μητσοτάκη» η πρόταση για περιορισμό του επιδόματος ανεργίας

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεώνη Κουφονικολάκου, καλεί τον πρωθυπουργό είτε να απομακρύνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είτε να επιβεβαιώσει ότι η πρόταση για δίμηνο επίδομα ανεργίας αποτελεί κυβερνητική επιλογή.Στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδίδει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεώνη Κουφονικολάκου, την πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για δραστικό περιορισμό της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας.
Σε δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Κουφονικολάκου υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μπορούν να θεωρηθούν προσωπική άποψη, καθώς, όπως σημειώνει, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων τοποθετούνται για ζητήματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική.
Η ίδια επικρίνει τον πρωθυπουργό για τη στάση του, επισημαίνοντας ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη υπέρ του δραστικού περιορισμού του επιδόματος ανεργίας στους δύο μήνες, χωρίς ο κ. Μητσοτάκης να έχει τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος.
Παράλληλα, θέτει ζήτημα πολιτικής ευθύνης, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του και αναμένεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
«Τα πράγματα είναι απλά», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, καλώντας τον πρωθυπουργό είτε να απομακρύνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είτε να επιβεβαιώσει ότι οι δηλώσεις του για τον περιορισμό του επιδόματος ανεργίας αποτελούν μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα.
Η αντιπαράθεση αφορά την πρόταση για περιορισμό της καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε δύο μήνες, την οποία η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει επιλογή που επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση των ανέργων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Πολιτικό συμφέρον

Τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες βάζει στο στόχαστρο ο υπουργός Μετανάστευσης […]