Τελευταία νέα
Ελένη Καρακάση: Έγινε ανάδοχη μητέρα – «Ήρθε το παιδάκι μας στο σπίτι» Αναβάλλονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ ΝΑΖΑ για τις 7 Οκτωβρίου «The Batman Part II»: Διακόπηκαν προσωρινά τα γυρίσματα στο Λονδίνο Φλωρίδης: Κακούργημα οι τηλεφωνικές απάτες Το τελευταίο «τανγκό» του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής Θεοδωρικάκος για ακρίβεια: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τον χειμώνα, πιθανόν να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα» Ερώτηση ΚΚΕ προς Κομισιόν για ”μακεδονική γλώσσα” και ”μακεδονικό πολιτισμό” Φλωρίδης: Κακούργημα από το πρώτο ευρώ οι τηλεφωνικές απάτες Νομοσχέδιο βάζει «φρένο» στην τεχνητή νοημοσύνη για τη διαχείριση εργαζομένων: «Θέλει όρια» λέει η Νίκη Κεραμέως Θάνατος Μαζωνάκη: Τι «δείχνουν» τα τέσσερα αλάρμ κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσής του – Έγγραφο ντοκουμέντο Λάρισα: Πώς έγινε η έκρηξη στο συνεργείο – «Έκανα μια δουλειά με φιάλη υγραερίου», λέει ο γιος του ιδιοκτήτη Ερντογάν-Βιστ: Συνάντηση με το βλέμμα στο μέλλον
Newsauto.gr

MotoGP: Το «φαινόμενο» που κερδίζει με ενάμιση χέρι!

Ο Μαρκ Μάρκεθ έχει βαλθεί να μας τρελάνει φέτος καθώς παρά τον σοβαρό περιορισμό στο χέρι του εξακολουθεί να κερδίζει αγώνες.

Τι να πει κανείς για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός παρά το γεγονός ότι έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με τους σοβαρούς τραυματισμούς του, καταφέρνει με έναν συνδυασμό στρατηγικής, εμπειρίας, φυσικής ταχύτητα και συνεργασίας με την ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή.

Το ζήτημα ήρθε ξανά στο προσκήνιο όταν δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία του Μαρκ Μάρκεθ από την προπόνησή του. Η εμφανής μυϊκή διαφορά σε σχέση με το αριστερό χέρι έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσο εξακολουθεί να επηρεάζει την απόδοσή του, ιδιαίτερα σε ένα άθλημα όπου η δύναμη και ο έλεγχος της μοτοσικλέτας παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Την εικόνα επιχείρησε να αποσαφηνίσει ο Σάμουελ Αντούνα, ο χειρουργός που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Ισπανού. Σε συνέντευξή του εξήγησε ότι ο Μάρκεθ έχει χάσει σημαντικό μέρος της μυϊκής ισχύος στο δεξί χέρι, με τον δικέφαλο να αποτελεί ένα από τα σημεία όπου το πρόβλημα είναι περισσότερο εμφανές.

Για να περιγράψει την κατάσταση χρησιμοποίησε μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική έκφραση, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο αναβάτης της Ducati καλείται να αγωνιστεί έχοντας στη διάθεσή του σημαντικά μειωμένες δυνατότητες από τη δεξιά πλευρά.

Ο Αντούνα εξηγεί ότι ο Μάρκεθ έχει καταφέρει να προσαρμόσει την τεχνική και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το σώμα του, αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αδυναμίες.

Τα προβλήματα έγιναν εντονότερα μετά το ατύχημα στην Ινδονησία το 2025. Ο νέος τραυματισμός επηρέασε περιοχή που είχε ήδη χειρουργηθεί, ενώ η μετακίνηση οστικού τμήματος από προηγούμενη επέμβαση δημιούργησε πίεση στο κερκιδικό νεύρο. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν δυσκολίες στον έλεγχο του άνω άκρου σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Αν λοιπόν βάλουμε στην εξίσωση το σοβαρό μειωνέκτημα στο χέρι με τα αποτελέσματα τότε μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για ένα «φαινόμενο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Αυτό είναι το πρώτο TVS που θα έρθει στην Ελλάδα (+τιμή)

MotoGP Αγ. Μαρίνου: Νικητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία ο Μάρκεθ

Αυτό είναι το πρώτο ταχύπλοο της Ducati

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...