Τελευταία νέα
ΕΛΑΣ: «Μέτρα» για την ενέργεια χωρίς ποσά και δεσμεύσεις – Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα… ανακοινώσει μέτρα Θεώνη Κουφονικολάκου: Η κυβέρνηση επιτρέπει την ασυδοσία και την αυθαιρεσίας Η ΕΛ.Α.Σ. για τα μέτρα Μητσοτάκη: Η αντιμετώπιση της ακρίβειας εξελίσσεται σε ένα ακόμη κυβερνητικό φιάσκο Europa League: Θρίαμβος του ΟΦΗ στην παρθενική του εμφάνιση σε league phase Ιράν: Το δίλημμα του Τραμπ για τη συνέχιση του πολέμου – Η κρίσιμη συνάντηση με τις χώρες του Κόλπου Δούρου στο Open: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ο καταλύτης για να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς» «Όχι» στην άρση ασυλίας των Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη από την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής Κασιδιάρης: “Κατεβαίνω κανονικά στις εκλογές”- Ανακοινώνει σύντομα κόμμα- Ποιους ανεξάρτητους παίρνει ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Δεν δικαιούται να εμφανίζεται ως παρατηρητής της ακρίβειας» ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεροβασίλη μετά την πρόθεση ένταξης στην ΕΛ.Α.Σ.- Οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του κόμματός μας Μαγκνταλένα Άντερσον: Η «Σουηδέζα Μέρκελ» είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην εξουσία Τα… έβαψε μαύρα ο Πανσερραϊκός μετά τη συντριβή από την ΑΕΚ – Η αλλαγή χρώματος στο σήμα του
Efsyn.gr

Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ στη Μεσόγειο με φρεγάτες και πυραυλάκατους

Κοινή ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο πραγματοποίησαν Ελλάδα και Ισραήλ, με τη συμμετοχή δύο ελληνικών φρεγατών και δύο ισραηλινών πυραυλακάτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο Πολεμικών Ναυτικών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητάς τους να επιχειρούν από κοινού.
Στο πλαίσιο της άσκησης, οι δυνάμεις εκπαιδεύτηκαν σε σειρά επιχειρησιακών σεναρίων, μεταξύ των οποίων καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές προσωπικού μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας και την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.
Ο διοικητής της 3ης Μοίρας, πλοίαρχος Τ., δήλωσε: «Η εμβάθυνση της συνεργασίας με τα Πολεμικά Ναυτικά εταίρων ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τους διεθνείς δεσμούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιφερειακή σταθερότητα. Μια τέτοια συνεργασία ενισχύει την ετοιμότητα των δυνάμεων για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος σεναρίων, ενδυναμώνει την προστασία των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ και ενισχύει περαιτέρω το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ως στρατηγικό πυλώνα για το κράτος του Ισραήλ και την ασφάλειά του».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...