Τελευταία νέα
Νέα Υόρκη: Η γενική εισαγγελέας αναλαμβάνει την υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού στο πανεπιστήμιο Cornell Μαθητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία: Σχεδόν 2.000 συλλήψεις, εκατοντάδες τραυματίες – Καταλήψεις σε 400 σχολεία Μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων στα ομόλογα: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002 το αμερικανικό 10ετές Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα: «Καθίστε δίπλα σε Ισραηλινούς στο αεροπλάνο για μεγαλύτερη ασφάλεια» Η μητσοτάκειος αξιολόγηση των υπουργών και η οικογενειακή κόντρα Νάσος Ηλιόπουλος: «Αυτοί είναι οι νοικοκύρηδες για τον Χάρη Θεοχάρη» Με εκπλήξεις τα φετινά ραντεβού στην Ακαδημίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα η δίκη της Παπακώστα Λαύριο: Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Μπήκε με βαριοπούλα στο σπίτι – «Τον είχε καταγγείλει 5 φορές» ΠΑΣΟΚ: «Βάζουμε την ατζέντα και η ΝΔ ακολουθεί» – Πρόταση νόμου για «κόκκινα» δάνεια και ιδιωτικό χρέος Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση αεροδιακομιδής μαθητών – Εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης Κ. Πιερρακάκης: Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να ρυθμίσει μόνη της την Τεχνητή  Νοημοσύνη
Moneypress.gr

Medwatch: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα για ελέγχους ιδιωτικών ιατρείων

Nέο σύστημα ελέγχου των ιδιωτικών ιατρείων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, στη «σκιά» του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και της προφυλάκισης των δύο γιατρών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, μέσω συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης και μιας νέας πλατφόρμας οι αρμόδιες Αρχές ελέγχουν τις αναρτήσεις γιατρών στα social media που αφορούν προώθηση του ιατρείου τους και των υπηρεσιών που περιλαμβάνουν.
Η εν λόγω πλατφόρμα, με το όνομα «Medwatch», θα κάνει έλεγχο στα ιατρεία, στις αναρτήσεις των γιατρών, τις διαφημίσεις και θα διασταυρώνει το περιεχόμενο με τις άδειες που έχουν, εντοπίζοντας πιθανούς παραβάτες.
«Κάθε μέρα η ΑΙ θα ψάχνει οποιαδήποτε ανάρτηση, οποιουδήποτε γιατρού, έτσι ώστε να τρέχουμε πρώτοι και να κάνουμε έλεγχο. Αρα, οτιδήποτε αναρτά γιατρός σε social media, θα ελέγχεται άμεσα», είπε. «Κατηγοριοποιεί τα ευρήματα σε βαθμό πιθανής σοβαρότητας και αυτόματα ανάλογα με τη σοβαρότητα της πιθανής παράβασης, ξεκινάει η διαδικασία του ελέγχου», διευκρίνισε.
Σημειώνεται πως σε εναν πρώτο έλεγχο της πλατφόρμας «Medwatch» σε στοιχεία 8.500 δομών που σαρώθηκαν απο την εφαρμογή, βρέθηκαν μέσω της αναζήτησης 5.699 ευρήματα που χρήζουν εξέτασης. Απο την ψηφιακή εποπτεία προέκυψε πως 231 δομές πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τον εκάστοτε Ιατρικό Σύλλογο για παράνομες πράξεις. Οι εν λόγω δομές θα ελεγχθούν για μη αδειοδοτημένες ιατρικές πράξεις, για ασαφείς ιατρικές πράξεις και άλλες παράνομες πράξεις. «Οι 231 δομές δεν σημαίνει πως είναι παραβατικές. Η πλατφόρμα όμως θα μας δείχνει τις δομές που πρέπει να επισπευθούν οι έλεγχοι», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα, όπως είπε, δρομολογείται και εφαρμογή στα κινητά μέσω της οποίας ο ίδιος ο ασθενής θα ελέγχει την άδεια του ιατρείου και θα μπορεί να κάνει καταγγελία.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «χρειαζόμαστε νομοθετική εξουσιοδότηση, θα εντάξουμε σχετικό άρθρο σε νόμο που είναι σε διαβούλευση, ώστε σε περίπου έναν μήνα να το παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό».
Επιπλέον, ανακοίνωσε «σύστασης επιτροπής σε επίπεδο γενικών γραμματέων για να δούμε το πλαίσιο και αν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, να φωτίσουμε και νομοθετικά για το πώς θα οριοθετήσουμε την αναγεννητική ιατρική, ευεξία κ.α.» «Αν η Ελλάδα τα απαγόρευε όλα, όσοι ενδιαφέρονται θα πήγαιναν στο εξωτερικό ή θα το έκαναν παράνομα. Το σημαντικό είναι η Ελλάδα να το κάνει με οργανωμένο τρόπο, με διαφάνεια και πρωτίστως με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...