Τελευταία νέα
Το νέο παιδικό παραμύθι της Δήμητρας Πήττα: «Το δέντρο που μιλούσε τη νύχτα» Πατούλης: «Δεν θα επιτρέψω τη δυσφήμηση» – Η απάντησή του για τα ιατρεία Μητσοτάκης: Παρέμβαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο και το επίδομα θέρμανσης Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός ο 17χρονος μαθητής που υπέστη ανακοπή έξω από σχολείο Φιντάν: «Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε παράτολμες ενέργειες, η ισχύς της Τουρκίας είναι γνωστή» Μόνιμη εμπλοκή Πω πω πω, τι Χουθινέρι είναι αυτό! Τραγούδα τώρα για την π@@@@@@ τη μάνα σου! Επιδοτώντας «κρυφά» την ελίτ Μαργαρίτα Παπανδρέου: Το τελευταίο «αντίο» από οικογένεια, φίλους και πολιτικό κόσμο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών Ο Γεωργιάδης στηρίζει έξαλλος τον Πατούλη: «Γούστο του και καπέλο του αν θέλει να είναι στην αναγεννητική ιατρική» Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Efsyn.gr

Ed Sheeran: Απολογήθηκε επί σκηνής για το «no politica» – «Καταστροφικά όσα συμβαίνουν στη Γάζα» [βίντεο]

Ο Ed Sheeran στην πρώτη του solo συναυλία στη Φιλαδέλφεια μετά την κρίση που ξέσπασε στην περιοδεία του, στον απόηχο της απομάκρυνσης του Macklemore από το πρόγραμμα τόνισε επί σκηνή ότι είναι «καταστροφικά και αδικαιολόγητα όσα συμβαίνουν στη Γάζα».
«Η καρδιά μου έχει ραγίσει από το μέγεθος της καταστροφής και την απώλεια ζωών αμάχων, παιδιών», είπε ο 35χρονος Βρετανός τραγουδιστής στη σκηνή το Σάββατο, υπογραμμίζοντας ότι θέλει η μουσική και οι συναυλίες του να αφορούν την ενότητα και την ανθρωπότητα και όχι την πολιτική.
Η περιοδεία του Sheeran στις ΗΠΑ έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιδράσεων από τη Δευτέρα, όταν ο ράπερ Macklemore απομακρύνθηκε από το σχήμα των support acts, μετά τις αντιδράσεις ιδιοκτητών σταδίων για την απόφαση του καλλιτέχνη να φωνάξει «Free Palestine» σε συναυλία στο Νιου Τζέρσεϊ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Το «no politica» του Sheeran
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Sheeran έχει αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην απομάκρυνση του Macklemore, αποδίδοντας την απόφαση στον διοργανωτή της περιοδείας. Στη συνέχεια, τέσσερις ακόμη supporting acts αποχώρησαν, δημοσιοποιώντας δηλώσεις στις οποίες εξέφραζαν τη στήριξή τους στους Παλαιστινίους.
 

Self-described non-activist Ed Sheeran has broken down in tears on stage, declaring he “cannot hide” his feelings on Gaza after weeks of tour turmoil.
Read more: https://t.co/HM0B6UYN2G pic.twitter.com/HltnPp9eqJ
— The Advertiser (@theTiser) September 20, 2026

Ο τραγουδιστής δέχθηκε επικρίσεις επειδή, σύμφωνα με τους επικριτές του, δεν πήρε θέση απέναντι στους ιδιοκτήτες των σταδίων, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Robert Kraft, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των συναυλιών του.
«Η καρδιά μου έχει ραγίσει από το μέγεθος της καταστροφής και την απώλεια ζωών αμάχων, παιδιών»
Μιλώντας στην έναρξη της συναυλίας του στη Φιλαδέλφεια, ο Sheeran αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να λάβει.
«Έπρεπε να πάρω και να κάνω δύσκολες αποφάσεις και κάνω λάθη και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτά», είπε.
«Δεν θέλω να απογοητεύω τους θαυμαστές και ποτέ δεν ήθελα να είμαι ένας ακτιβιστής μουσικός, αλλά αυτό με έφερε στη μέση μιας σημαντικής και παθιασμένης συζήτησης για την ελευθερία του λόγου και το πιο σύνθετο πολιτικό ζήτημα στον πλανήτη», πρόσθεσε.
Ο Sheeran χαρακτήρισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ φρικτές, ενώ δήλωσε ότι θεωρεί «καταστροφικό και αδικαιολόγητο» αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα.
«Η καρδιά μου έχει ραγίσει από το μέγεθος της καταστροφής και την απώλεια ζωών αμάχων, παιδιών», επανέλαβε.
Διαδηλωτές έξω από τη συναυλία του Ed Sheeran
Την ίδια ώρα, μικρή ομάδα φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το στάδιο, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας «Free, free Palestine».
Η Hillary Steinberg από τη Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι είχε αγοράσει εισιτήριο έναν χρόνο πριν, αλλά τελικά ζήτησε επιστροφή χρημάτων προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδήλωση, καθώς, όπως είπε, απογοητεύτηκε από τη στάση του Sheeran.
«Ήμουν, μέχρι αυτή την εβδομάδα, μεγάλη θαυμάστρια του Ed Sheeran. Πιστεύω ότι όλη η τέχνη είναι πολιτική και όλη η μουσική είναι πολιτική, και επομένως αυτή η επιλογή – ακόμη κι αν έλεγε ότι δεν ήταν συνένοχος – είναι μια πολιτική επιλογή», είπε.
Ο 18χρονος φοιτητής Brandon Ateke κατηγόρησε επίσης τον Sheeran για «συνενοχή» με τον Kraft και άλλους στην προσπάθεια να φιμωθεί ο Macklemore.
«Αποφάσισα να μην πάω στη συναυλία και αντί γι’ αυτό να συμμετάσχω στη διαμαρτυρία, για να αναδείξω τη γενοκτονία που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα», δήλωσε στο Agence France-Presse.
«Ο καθένας έχει τη δική του άποψη»
Άλλοι θαυμαστές, ωστόσο, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τον τραγουδιστή. Η Kassandra Rivera είπε ότι «ο καθένας έχει τη δική του άποψη» και πως πήγε στη συναυλία «για να περάσει καλά και να δει τον Ed Sheeran».
Ο Dwayne Smith από τον Καναδά ανέφερε: «Είμαστε απλώς εδώ για τον Ed Sheeran. Πέρα από την πολιτική, απλώς μας αρέσει η μουσική. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε. Απόψε δεν είναι για την Παλαιστίνη ή το Ισραήλ, είναι απλώς για τη μουσική».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...