Τελευταία νέα
Ελαφρύ εγκεφαλικό υπέστη ο Σταμάτης Σπανουδάκης – Αναβάλλεται η συναυλία στο Μεσολόγγι Ιράν: Ενημερωθήκαμε ότι οι ΗΠΑ θα επαναλάβουν τον πόλεμο εναντίον μας – Θα απαντήσουμε με πλήγματα Δαδακαρίδης για την απώλεια των γονιών του: «Το πιο δύσκολο είναι να το αποδεχτείς» Γιώργος Μαζωνάκης: Το «Ελπίς» διαψεύδει παρέμβαση για αλλαγή ώρας στο πιστοποιητικό θανάτου Πιερρακάκης: Προσωρινά τα μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια- Οι επενδύσεις θα μειώσουν μόνιμα το κόστος Ο Γεωργιάδης διαψεύδει τηλεφώνημα στο «Ελπίς» για αλλαγή της ώρας θανάτου του Μαζωνάκη: «Φτάνει με την τοξικότητα» Τα πυρά των κομμάτων κατά Μητσοτάκη για τη διαρροή δεδομένων Κυκλοφορώντας ανάμεσα στους γρίφους Ο πραγματικός Φρανκενστάιν της Τεχνητής Νοημοσύνης Στον καθρέφτη των δημοσκοπήσεων: Ποιος είναι πιο ωραίος; Διαρροή προσωπικών δεδομένων: Πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ και Νέα Αριστερά προς την κυβέρνηση Κασιδιάρης: Αύριο ανακοινώνει τον τρόπο καθόδου στις εκλογές- “Θα συνεργαστεί με πολλούς υπάρχοντες βουλευτές”
Efsyn.gr

Θάνατος 17χρονου μαθητής στη Χαλκιδική: Έρευνα του υπ. Παιδείας – «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια του»

Τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του 17χρονου μαθητή από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο οποίος υπέστη ανακοπή την Παρασκευή και κατέληξε σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκφράζει το υπουργείο Παιδείας.
Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει παράλληλα ότι θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού, ενώ από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός θα βρίσκονται στο σχολείο για τη στήριξη των συμμαθητών του 17χρονου, των εκπαιδευτικών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.
«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια του 17χρονου»
«Από την πρώτη στιγμή του περιστατικού, το σχολείο κινητοποιήθηκε άμεσα. Στον μαθητή παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το προσωπικό της σχολικής μονάδας ειδοποίησε άμεσα το ΕΚΑΒ και γιατρό της περιοχής. Ακολούθησε η προσπάθεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή, μέχρι την ανάληψη της αντιμετώπισης του περιστατικού από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού και τη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων στοιχείων».
Το υπουργείο σημειώνει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προτεραιότητα αποτελεί και η στήριξη της σχολικής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, από αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός, προκειμένου να υποστηρίξουν τους συμμαθητές του 17χρονου, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τη σχολική κοινότητα.
Παράλληλα, αύριο θα υπάρχει παρουσία στελεχών του υπουργείου Παιδείας στο σχολείο, τόσο για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και για την παρακολούθηση της διερεύνησης του περιστατικού.
«Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια του 17χρονου, στους φίλους και στους συμμαθητές του, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτήν την τραγική απώλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...