Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στα κρατίδια Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και Βερολίνο και χαιρετίζοντας τη νίκη του Αριστερού Die Linke στην γερμανική πρωτεύουσα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αισθάνεται υπερηφάνεια για την νίκη του αδελφού κόμματος Die Linke
Η Ελίφ Εράλπ με τη στήριξη του Die Linke σημείωσε μια ιστορική νίκη για την Αριστερά στις εκλογές στο Βερολίνο. Μια νίκη στις τοπικές εκλογές που γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ευρώπη.
Στη Γερμανία της συγκυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, όπου η ακροδεξιά συνεχώς δυναμώνει, το αδελφό μας κόμμα Die Linke ενισχύεται σταθερά και αποφασιστικά.
Με ριζοσπαστικό και καθαρό λόγο, σαφείς θέσεις, ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις συλλογικές διεκδικήσεις εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις συνολικά.
Η Αριστερά στο Βερολίνο ύψωσε τείχος στους φασίστες του AfD.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται υπερηφάνεια για την νίκη του αδελφού κόμματος Die Linke.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
