Σύγκρουση μεταξύ ενός φορτηγού πλοίου μήκους 229 μέτρων και ενός κινεζικού αλιευτικού σημειώθηκε κοντά στα Στενά της Σιγκαπούρης, πιθανότατα την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του gulfnews, το φορτηγό πλοίο First Margaux, με σημαία Παναμά, και το αλιευτικό Luqing Yuanyu 108, μήκους περίπου 49 μέτρων, είχαν αναχωρήσει περίπου την ίδια ώρα από αγκυροβόλια στην περιοχή της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το The Maritime Executive. Με βάση δεδομένα παρακολούθησης πλοίων AIS από την Pole Star Global, και τα δύο πλοία εισήλθαν στο σύστημα διαχωρισμού κυκλοφορίας, τον οριοθετημένο δίαυλο ναυσιπλοΐας που διασχίζει τα Στενά.
A serious collision unfolded on September 20, 2026, when the Panama-flagged cargo ship First Margaux struck the Chinese fishing vessel Luqing Yuanyu 108.
As our reporting and ongoing tracking indicate, maritime authorities are actively investigating the root causes of the… pic.twitter.com/oyxLaOL5sz
— The Maritime (@themaritimenet) September 20, 2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι
Σε βίντεο που φαίνεται να έχει καταγραφεί από το αλιευτικό, το μεγαλύτερο πλοίο κατευθύνεται προς το μέρος του και το χτυπά. Το αλιευτικό γέρνει απότομα, ενώ νερά κατακλύζουν το κατάστρωμά του και άνθρωποι που βρίσκονται πάνω σε αυτό φαίνεται να προσπαθούν να κρατηθούν. Το βίντεο ολοκληρώνεται λίγο μετά τη σύγκρουση.
Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι το αλιευτικό παρέμεινε στην επιφάνεια. Σύμφωνα με το The Maritime Executive, το σήμα AIS του συνέχισε να εκπέμπεται και φαίνεται ότι έφτασε σε κοντινή προβλήτα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, ενώ τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.
Διαβάστε περισσότερα
