Τελευταία νέα
Ο Πολάκης ισοπεδώνει την «κβαντική ιατρική»: Είναι π@π@ρια μάντολες, δεν υπάρχει Δίκη για τα Τέμπη: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή, μόνο ημερομηνία δεν είχε αυτή η τραγωδία» – Κατέθεσε η μητέρα της Κλαούντια Λάτα Επίσκεψη Σι στις ΗΠΑ: Το Πεκίνο θέλει να εργαστεί για τη «στρατηγική σταθερότητα» Die Zeit για γερμανικές εκλογές: Πέντε λόγοι που το “συνεχίζουμε ως έχει” του Μερτς απορρίφθηκε Ντέμης Νικολαΐδης για τον θάνατο της πρώην συντρόφου του: «Κοστίζει πολύ, ήμασταν πολύ αγαπημένοι» Ακρίτα για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ: Τη μνήμη του δεν θα την παραδώσουμε στη λάσπη και στο μίσος Ρόζα Βρεττού στην «Εφ.Συν.»: «Συμπαρατάσσομαι στην προσπάθεια της ΕΛΑΣ» Ο Φαραντούρης βρήκε την θέση του: Παίζει Μαζωνάκη στο πιάνο για το νεοδημοκράτη Άγγελο Συρίγο 49º Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας: Η έλλειψη οργάνωσης και άλλα… δαιμόνια Γιώργος Σιακαντάρης: Μετά τις εκλογές το ελληνικό “Επινέ” – Σε ποιους απευθύνει την πρόσκληση Ηράκλειο: 35χρονη επιχείρησε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της – Την πρόλαβε η αστυνομία Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: Δεν υπάρχει κβαντική ιατρική – Αυτά που διαφημίζει θα χτυπήσουν στο MedWatch
Libre.gr

Χατζηδάκης: Στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της γραφειοκρατίας

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα για τη δημιουργία της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Γραφειοκρατίας σε επίπεδο κρατών μελών».

Η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης. Στόχος της είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών για την απλοποίηση της νομοθεσίας και τον περιορισμό των διοικητικών βαρών και της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αυστριακή πρόσκληση, η παρουσία του Έλληνα Αντιπροέδρου συνδέεται ευρύτερα με το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει προωθήσει σε διαφορετικά κυβερνητικά χαρτοφυλάκια. Σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο νόμος «Για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες» και η επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων. Ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει για την ελληνική εμπειρία από την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, την Εφαρμογή και την Απλούστευση, Valdis Dombrovskis. Μεταξύ των πολιτικών συμμετοχών είναι επίσης ο Αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και Προϋπολογισμού Vincent Van Peteghem, η Ιταλίδα υπουργός Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων και Κανονιστικής Απλοποίησης Maria Elisabetta Alberti Casellati και ο Γερμανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Gunther Krichbaum. Συνολικά αναμένεται να εκπροσωπηθούν 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση πρόκειται να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη, η οποία προβλέπει απλούστερη και ποιοτικότερη νομοθεσία, αποφυγή της προσθήκης περιττών εθνικών απαιτήσεων κατά την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, συστηματικές μελέτες επιπτώσεων και τακτική επανεξέταση των υφιστάμενων κανόνων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αρχή «simplicity by design», ώστε η απλότητα να λαμβάνεται υπόψη ήδη από τη σύνταξη κάθε νέας ρύθμισης, καθώς και στην αρχή «μόνον άπαξ», σύμφωνα με την οποία πολίτες και επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να υποβάλλουν στις δημόσιες υπηρεσίες τα ίδια στοιχεία και δικαιολογητικά περισσότερες από μία φορές.

Η Συμμαχία θα λειτουργήσει ως άτυπο και ευέλικτο δίκτυο συνεργασίας, με ανταλλαγή καλών πρακτικών, ετήσια πολιτική συνάντηση, ορισμό ενιαίου σημείου επαφής σε κάθε κράτος μέλος και κοινό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΟΣΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...