Τελευταία νέα
Εκλογές στη Ρωσία: Ιστορικό ρεκόρ εδρών για το κόμμα Πούτιν – Για «επίφαση δημοκρατίας» μιλά η Δύση Σκοτεινιάζει στο νησί; Η Φολέγανδρος και η λαίλαπα του ανεξέλεγκτου τουρισμού Το ΚΚΕ για τα καύσιμα: Οι «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης προστατεύουν τα κέρδη των ομίλων “Χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς”: Η ατάκα Φαραντούρη στην Σδούκου που άναψε φωτιές-Σφοδρές αντιδράσεις, ζητούν αποπομπή του Πορεία για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας: «Οι ζωές μας έχουν αξία» [εικόνες] Ηρώ Διώτη: O Ζακ δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η ζωή του δεν θα μείνει χωρίς δικαίωση Δημοσκόπηση GPO: Καραμανλής, Μητσοτάκης, Σαμαράς – Ποιος εκφράζει περισσότερο τις αξίες της Ν.Δ. Αποστολάκη διαψεύδει Μητσοτάκη: Η ΕΕ δεν απαγορεύει τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, θέτει μόνο όρια Τι απάντησε ο Γεωργιάδης στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιατρεία Γιοβάνοβιτς για Nations League: «Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική η League A» Ανάλυση CNN: Γιατί η Ευρώπη ετοιμάζεται για σύγκρουση πέρα από την Ουκρανία ΗΠΑ: Κύμα αλληλεγγύης κατά της φίμωσης του Τύπου – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν την κάλυψη τον Τραμπ
Efsyn.gr

Η Σδούκου είπε στον Φαραντούρη ότι χαριεντιζόταν με την Καρυστιανού και μετά τον κατηγόρησε για σεξισμό

Μια τηλεοπτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους έγινε αφορμή για να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία σε μια σπέκουλα κατά του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της «τηλεμαχίας» με τον Νικόλα Φαραντούρη μέσω του Open, απευθύνθηκε στον ευρωβουλευτή, λέγοντας πως «μην μου μιλάτε για τσαρλατάνους όταν κι εσείς στο παρελθόν χαριεντιζόσασταν με την κ. Καρυστιανού για να πάτε στο κόμμα της και τελικά πήγατε στο ΠΑΣΟΚ».
Τότε ο ίδιος της απάντησε: «Σας γνωρίζω πολλά χρόνια, όταν υπηρετούσατε σε γραφείο υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Όταν εγώ έδινα μάχη ως διευθυντής νομικών υπηρεσιών της  της ΔΕΠΑ από το 2009 έως το 2019 και νομικός σύμβουλος, εσείς χαριεντιζόσασταν με υπουργούς».
Ο διάλογος μετά το 10:35

Η Σδούκου ζητά την αποπομπή του Φαραντούρη
Η αντιπαράθεση, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για σεξισμό, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κατήφορο» και υποστήριξε ότι ο κ. Φαραντούρης αναφέρθηκε στην ίδια και στην περίοδο κατά την οποία υπηρετούσε ως δημόσια υπάλληλος με τρόπο «υποτιμητικό και σεξιστικό».
Όπως υποστήριξε, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην επαγγελματική της διαδρομή λέγοντάς της: «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε στη συνέχεια ζήτημα πολιτικής στάσης του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη την αποπομπή του ευρωβουλευτή.
«Η ανοχή εδώ σημαίνει συμφωνία. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η αποπομπή του κ. Φαραντούρη, η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Την αναμένω άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη».
Ολόκληρη η δήλωση της Αλεξάνδρας Σδούκου
«Σήμερα υπήρξε ένας πρωτοφανής κατήφορος. Στη διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου έχω μάθει ότι ανταλλάσσεις επιχειρήματα, βάζεις κάτω δεδομένα, αναφέρεσαι στην πολιτική πορεία κάποιου όταν υπάρχουν εμφανείς αντιφάσεις. Ξέρω καλά ότι θα υπάρξουν και αντιπαραθέσεις, ακόμα και τοξικότητα.
Πάντα όμως υπάρχουν κόκκινες γραμμές που κανείς δεν πρέπει να περνά, και όταν τις διαβαίνει κάποιος από εμάς, κανένα κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αποδέχεται.
Σήμερα συνέβη ακριβώς αυτό, όταν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεσής μου με τον κ. Φαραντούρη, αναφέρθηκε σε μένα και στην επαγγελματική μου πορεία ως δημόσιας υπαλλήλου, καθώς υπηρετώ με ευσυνειδησία τη χώρα και το κράτος από το 2004, με σαφώς υποτιμητικό και σεξιστικό τρόπο που αναπαράγει τα χειρότερα στερεότυπα και τις νοοτροπίες που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην περίοδο που υπηρετούσα στο Δημόσιο, μου είπε ότι «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς».
Αυτή είναι η συμπεριφορά του κ. Φαραντούρη, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποίησε για να περιγράψει μια εργαζόμενη γυναίκα. Σήμερα ήταν η σειρά μου, αύριο θα είναι κάποιας άλλης.
Αυτός όμως είναι ο κ. Φαραντούρης. Το ερώτημα πλέον είναι αν το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τον κ. Φαραντούρη. Αν θεωρεί ότι, μετά από μια τέτοια επίθεση, την ώρα που το εκπροσωπεί, μπορεί να παραμένει μέλος του.
Η ανοχή εδώ σημαίνει συμφωνία. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η αποπομπή του κ. Φαραντούρη, η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών.
Την αναμένω άμεσα από τον κ. Ανδρουλάκη».
Η απάντηση Φαραντούρη: Οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες
Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με ανάρτησή του στα social media, προσθέτοντας και βίντεο της αντιπαράθεσης με την κ. Σδούκου.
Όπως σημειώνει, «Απάντησα πολιτικά και μόνο στην κ. Σδούκου ότι άλλοι χαριεντίζονταν στο παρελθόν και συγκεκριμένα η ίδια, την οποία το 2009 τη γνωρίσαμε ως συνεργάτη υπουργών. Ουδέποτε προσέδωσα οποιαδήποτε άλλη χροιά, όπως θέλει να υπαινίσσεται η κυρία Σδούκου».
Αναλυτικά η απάντηση του Νικόλα Φαραντούρη:
Η κυρία Σδούκου στην πρωινή εκπομπή του OPEN και στις διαπιστώσεις μου με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη ότι «όπως αποκαλύπτεται πολλά δημόσια πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες είχαν σχέση με τσαρλατάνους τη στιγμή που κουνούσαν το χέρι στους πολίτες ως ψεκασμένους», είπε: «Ο κύριος Φαραντούρης χαριεντιζόταν στο παρελθόν με την κυρία Καρυστιανού που ασκεί κβαντική ιατρική». Απάντησα πολιτικά και μόνο στην κυρία Σδούκου ότι άλλοι χαριεντίζονταν στο παρελθόν και συγκεκριμένα η ίδια, την οποία το 2009 τη «γνώρισαμε ως συνεργάτη υπουργών». Ουδέποτε προσέδωσα οποιαδήποτε άλλη χροιά, όπως θέλει να υπαινίσσεται η κυρία Σδούκου. Οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες.

Στον χορό και ο Παύλος Μαρινάκης
Θέση στην αντιπαράθεση έσπευσε να πάρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον Παύλο Μαρινάκη να κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας πλήρως την άποψη της Αλεξάνδρας Σδούκου και καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αντιδράσει απέναντι στη συμπεριφορά του Νικόλα Φαραντούρη.
Ο Παύλος Μαρινάκης έγραψε χαρακτηριστικά:
Ακόμα και αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τη χυδαιότητα κανονικότητα, οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, που κανείς δεν πρέπει να ξεπερνάει.
Η Αλεξάνδρα Σδούκου, όπως κάθε άνθρωπος που εκτίθεται δημοσίως, δεν είναι μόνο ένα πολιτικό πρόσωπο. Είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.
Όχι, δεν θα συνηθίσουμε το «τέρας» των προσωπικών επιθέσεων και της «ανθρωποφαγίας».
Ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να αντιδράσει, απομονώνοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...