Τελευταία νέα
Βόλος: Συνελήφθη αστυνομικός που εισέπραττε ποσά «για να σβήνει κλήσεις της Τροχαίας» Politico: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ για 90 ημέρες – «Διάολε, κάτι πρέπει να γίνει…» Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ: «Εάν επικαλείστε τον Χάρτη πρέπει πρώτα να τον εφαρμόζετε» Αλβανία: Συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών «ΓΕΩΒΑΣΗ»: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που «χαρτογραφεί» τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις – Πώς λειτουργεί ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη χώρα ο Γεωργιάδης- Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης Ακρίτα για τα περί «μπάφου» του Άδωνι: Αρκετά πια, η χυδαιότητα είναι κυβερνητική εξαχρείωση Βίοι αντίθετοι στο Ουκρανικό: Έτοιμο το Κίεβο για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα, απρόθυμη η Μόσχα για παύση του πολέμου ΕΛ.Α.Σ κατά ΝΔ: «Ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους η νέα ρύθμιση – Πανάκριβη και χρονοβόρα η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για Τριπολιτσά: Συστηματική διαστρέβλωση και εργαλειοποίηση της Ιστορίας Θ. Κουφονικολάκου: Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα αυξηθεί το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, ή αν θα συνεχιστεί το πάρτι των καρτέλ παντού «Γαλάζιες» παραφωνίες για τις άρσεις ασυλίας στη Βουλή: Τι ψήφισε ο Γιάννης Λοβέρδος;
Efsyn.gr

Η Μπακογιάννη άναψε φωτιές στη Ν.Δ.: Απαντήσεις και αντικρουόμενες δηλώσεις για το «καβαλημένο καλάμι»

Σύννεφα εσωκομματικής γκρίνιας πάνω από την κυβερνώσα παράταξη έρχονται στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου μετά τη διπλή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάνη, η οποία έκανε λόγο για «αλαζονεία» υπουργών και για καβαλημένο καλάμι.
Η βουλεύτρια της Ν.Δ. επανήλθε σήμερα στο ζήτημα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει, ωστόσο, οι δηλώσεις της έφεραν ένα ντόμινο τοποθετήσεων από «γαλάζιους» υπουργούς και στελέχη που κλήθηκαν να απαντήσουν.
Γεωργιάδης, Βορίδης, Κυρανάκης δεν βλέπουν αλαζονεία
Προς το παρόν, πάντως, επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου δεν έχει υπάρξει, όμως κομβικά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος έσπευσαν ήδη να απαντήσουν στα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του Action24, τόνισε «την συμπαθώ πολύ και την εκτιμώ την κ. Μπακογιάννη, αλλά δεν βλέπω αυτό που είπε».
Και σε άλλο σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε «δεν νομίζω ότι κάποιος έχει καβαλήσει το καλάμι. Εγώ, πάντως, προσπαθώ να είμαι ταπεινός, να απαντάω σε όλους και να είμαι διαθέσιμος για ό,τι χρειαστεί. Δεν μπορεί να μου πει κάποιος ότι έχω “καβαλήσει το καλάμι”. Από εκεί και πέρα, αυτά είναι και θέμα γούστου του καθενός».

Από κοντά και ο πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε το πρωί της Τετάρτης «εγώ δεν έχω δει αλαζόνες στην κυβέρνηση. Την άκουσα τη δήλωση της κας Μπακογιάννη αλλά εγώ δεν έχω δει».
Και συνέχισε «Να ορίσουμε το “καβαλημένα καλάμια”; Πώς εκφράζεται; Εκφράζεται όταν δεν ακούς τους πολίτες. Εκφράζεται όταν περιφρονείς τα λαϊκά αιτήματα όταν σου λέει ένας πολίτης κάτι και του λες δεν ξέρεις τι σου γίνεται».
«Δεν ξέρω γιατί το είπε, αυτή είναι η άποψή της. θα πρέπει να ρωτήσετε την κα Μπακογιάννη». «Το ότι ακούω τους πολίτες δεν σημαίνει ότι βαράω προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η διαλεκτική σχέση με τους πολίτες. Σημαίνει ακούω, συνομιλώ, εξηγώ. Αναγνωρίζω ότι κάποια πράγματα δεν έγιναν καλά, εξηγώ γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν γιατί μπορεί να υπάρχουν αντικειμενικοί περιορισμοί και προσπαθώ να πείσω ότι κάνω το καλύτερο δυνατό», ανέφερε καταληκτικά.

Αντίδραση ήρθε και από τον γραμματέα της Ν.Δ., ο οποίος, μέσω του ΑΝΤ1 εξέφρασε τη διαφωνία του για τις δηλώσεις Μπακογιάννη. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σημείωσε ότι η κα Μπακογιάννη είναι στέλεχος πρώτης γραμμής και έχει διατελέσει υπουργός σε δύο κυβερνητικές θέσεις, για να προσθέσει ότι τη σέβεται.
Και περνώντας στο παρασύνθημα ο κ. Κυρανάκης είπε «εγώ με τα νέα καθήκοντα που έχω αναλάβει εκ των πραγμάτων έχω πολύ στενή σχέση με τους υπουργούς. Εγώ δε διαπίστωσα στη συνεργασία μου καμία αλαζονεία».
Οικονόμου και Πέτσας συμφωνούν με Μπακογιάννη
Σε κοντινή γραμμή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, φαίνεται πως είναι αρκετά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, κάτι που αποδεικνύεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Δύο πρώην κυβερνητικοί εκπρόσωποι, μάλιστα, χτύπησαν επίσης καμπανάκι για αλαζονεία από υπουργούς και στελέχη.
Ο Γιάννης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) σε ερώτηση εάν υπάρχουν καβαλημένα καλάμια απάντησε «υπάρχουν και τέτοιοι και πρέπει να προσέξουν και το ύφος τους. Είναι άλλο πράγμα να υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα επιτεύγματα μιας πολιτικής και μείνεις γειωμένος και άλλο πράγμα να δείχνεις ότι δεν έχεις ενσυναίσθηση».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τον πρωθυπουργό να παρέμβει λέγοντας μέσω του Ρ/Σ Παραπολιτικά «υπάρχει ζήτημα αλαζονείας και οίησης σε πολλά στελέχη, αλλά δεν είναι μόνο υπουργοί, είναι ο κρατικός μηχανισμός από επίπεδο και γενικών γραμματέων και άλλων. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να τα κόψει με το μαχαίρι».
Στα «χτυπήματα» αυτά έρχονται να προστεθούν οι διαδοχικές τοποθετήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος έχει μιλήσει επίσης για αλαζονεία και «καβαλημένο καλάμι» από υπουργούς και στελέχη.

Τέλος, αιχμές άφησε και ο βουλευτής, Δημήτρης Καλογερόπουλος τονίζοντας ότι ο πολίτης «έχει αρχίσει να κουράζεται», αναφέροντας ότι ορισμένοι πρέπει να «κόψουν τις μύτες γιατί τις έχουν ψηλά».
Χαρακτηριστικές επίσης και οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο πολίτης «έχει αρχίσει να κουράζεται» και πως κάποιοι πρέπει να κόψουν «τις μύτες γιατί τις έχουν ψηλά» (Βουλή TV).
Το διπλό «χτύπημα» Μπακογιάννη
Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί «αλαζονείας» σε υπουργούς της κυβέρνησης και την προτροπή της να… ξεκαβαλικέψουνε.
Η βουλεύτρια της Ν.Δ., μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ είπε με νόημα «μετά από 8 χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική. Βλέπω αλαζονεία σε υπουργούς του Μητσοτάκη και θα έλεγα να ξεκαβαλικέψουνε. Έχουμε και τέτοια φαινόμενα και θα πρέπει να κοπούνε και άμεσα».
Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε και με τοποθέτησή της μέσω της ΕΡΤ υπερθεμάτισε των δηλώσεών της και υπογράμμισε «δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω. Το έχω ξαναπεί. Το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».
Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, η οποία όμως πολλές φορές αδικείται από αλαζονικές συμπεριφορές στελεχών.
«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και υπάρχουν αποτελέσματα. Πολλές φορές, όμως, η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς, τα οποία αδικούν το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται», δήλωσε.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι τα κυβερνητικά στελέχη οφείλουν να ακούν περισσότερο τους πολίτες και να μην περιορίζονται σε μονολόγους.
«Ο στενοχωρημένος Νεοδημοκράτης θέλει να ξέρει, πρώτον, ότι τον νοιαζόμαστε και, δεύτερον, ότι τον σκεφτόμαστε. Μπορεί να μην μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλει να τον ακούσουμε και να τον αγκαλιάσουμε», ανέφερε.

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...