Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ: Τηλεδιάσκεψη Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές: «Στήνουμε μια ομάδα για να φέρουμε την αλλαγή» Άγρια κόντρα Σχοινά με Δουδωνή για «Οξφόρδη» και «Βρυξέλλες» – Αποστάσεις του Υπουργού από προκατόχους του Δηλώσεις φιλίας και συνεργασίας στη συνάντηση Τραμπ με Σι: Τα πρώτα μηνύματα για εμπόριο και τεχνητή νοημοσύνη ΕΛΑΣ – Τηλεδιάσκεψη Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές: «Σηκώνουμε τα μανίκια, η δουλειά ξεκίνησε» [βίντεο] Γιατί η ΑΕΚ θα μείνει μια εβδομάδα στην Αγγλία – Αναβάλλεται το ματς με τον Ατρόμητο Ερντογάν για Ελλάδα: Είμαστε γείτονες και σύμμαχοι, όχι εχθροί “Βόμβα” Συρίγου για συνεργασία της ΝΔ με Σαμαρά ή Βελόπουλο: «Το κρίσιμο είναι να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη» Μητσοτάκης σε επενδυτές: Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας είναι χαμηλότερο από 4 χώρες του G7 Σε συναγερμό η Ε.Ε. για το σχέδιο Τραμπ περί απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ: Άρχισαν οι επαφές και τα παζάρια Ανδρουλάκης: «Τα άκρα της τοξικότητας, της αλαζονείας και των fake news είναι μέσα στη ΝΔ» Διάλειμμα στην κακοκαιρία, πάλι στις παραλίες οι Αθηναίοι – Η νέα πρόγνωση Λαγουβάρδου [βίντεο] Βροχή τα διλήμματα
Thepressproject.gr

Στη Βουλή ρύθμιση για τις αγροτικές επιδοτήσεις – «Επιχειρεί να “βγάλει λάδι” όσους έφαγαν εκατομμύρια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», λέει ο Κουτσούμπας

Έντονη ήταν η αντίδραση του γγ του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει ρύθμιση η οποία, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ενδέχεται να οδηγεί σε νομιμοποίηση υποθέσεων που βρίσκονται υπό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Η κυβέρνηση «επιχειρεί απροκάλυπτα να “βγάλει λάδι” τα διάφορα γαλάζια λαμόγια και τους επιτήδειους που έφαγαν εκατομμύρια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού πρώτα έκανε τα πάντα προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι δικοί της υπουργοί», καταγγέλλει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε ότι «δεν αλλάζουμε ούτε νομιμοποιούμε πλασματικές εκτάσεις ή εικονική δραστηριότητα».«Η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, είναι μια ρύθμιση – πρόκληση για το σύνολο του ελληνικού λαού» δήλωσε για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε στη συνέχεια, η κυβέρνηση «επιχειρεί απροκάλυπτα να “βγάλει λάδι” τα διάφορα γαλάζια λαμόγια και τους επιτήδειους που έφαγαν εκατομμύρια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού πρώτα έκανε τα πάντα προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι δικοί της υπουργοί».
«Η κυβέρνηση τώρα πάει να καλύψει και όλους όσοι έκλεψαν το βιός των αγροτών όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.
«Το ΚΚΕ απαιτεί την απόσυρση των απαράδεκτων άρθρων 74 και 71. Τα πάνω από 1 δισ. ευρώ που στερήθηκαν οι πραγματικοί παραγωγοί να δοθούν τώρα στους βιοπαλαιστές αγρότες» υπογραμμίζει και καλεί «να υπερψηφιστεί εδώ και τώρα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης και την ακύρωση όλων των ποινών των αγροτών που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις».
Σχοινάς: «Δεν νομιμοποιούμε πλασματικές εκτάσεις» – Θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις αναφέρθηκε και ο κ. Σχοινάς υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αφορά περίπου 50.000 πραγματικούς και νόμιμους αγρότες, οι οποίοι, όπως ανέφερε, δικαιούνταν ενισχύσεις αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με προβλήματα που προέκυψαν εκ των υστέρων.
Ο υπουργός υποστήριξε ακόμα ότι η ρύθμιση αφορά αγροτικές αιτήσεις για εκτάσεις στις οποίες, σύμφωνα με τους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, υπήρχε πραγματική και επιλέξιμη δραστηριότητα. «Δεν αλλάζουμε ούτε νομιμοποιούμε πλασματικές εκτάσεις ή εικονική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, όσοι έχουν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις ή έχουν διαπράξει παραβάσεις θα εξακολουθήσουν να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα αφορά παραγωγούς που καλλιεργούσαν πραγματικά και δικαιούνταν ενίσχυση, αλλά οι υποθέσεις τους αντιμετώπισαν προβλήματα εκ των υστέρων, μετά την εμφάνιση των δασικών χαρτών.
«Είναι 50.000 άνθρωποι. Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία», συνέχισε ο κ. Σχοινάς.
Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία, ισχυριζόμενος ότι κόμματα και βουλευτές είχαν ζητήσει τα προηγούμενα χρόνια την επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.
«Πριν λίγα χρόνια η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν από τους προκατόχους μου να τα διευθετήσουν με ερωτήσεις που κατέθεσαν εδώ στη Βουλή», ανέφερε με νόημα.
Παράλληλα, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει με τους παραγωγούς που θεωρεί ότι δικαιούνται νόμιμα τις συγκεκριμένες ενισχύσεις.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς προανήγγειλε την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων, προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το περιεχόμενο της ρύθμισης.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...