Τελευταία νέα
Τα κοινά σημεία των προεκλογικών υποσχέσεων των Τραμπ και Μητσοτάκη Τι σημαίνει «Η συμφωνία του Λευκού Οίκου για την υπερνοημοσύνη»; Δούρου: Η αποστολή μου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “πολιτική αυτοκτονία”, αλλά ιερή υποχρέωση Στον Φράνσις Χάλτσεν το φετινό Νόμπελ Φυσικής Μάριος Σαλμάς: Η ΝΔ γιορτάζει ότι γέμισε υπουργούς από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το ποσοστό της Αρβανίτης – Κουντουρά: «Οι ζημιές στην Κυψέλη δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό ούτε υπεκφυγές» Κ. Τασούλας: Η Αθήνα δεν είναι πόλη αποκλεισμών, αλλά ένας τόπος συνθέσεων και συγκερασμών Γαβρόγλου: 500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας Αφροδίτη Νέστορα: Έστησαν ενέδρα θανάτου – Ήθελαν να σκοτωθεί κόσμος Δύσκολοι καιροί για κεντρικούς τραπεζίτες Η «γαλάζια» Ελεονώρα Μελέτη… ανησυχεί: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από εργαζόμενους;» Θάνατος Μαζωνάκη: Διαφορετική γραμμή ακολουθούν πλέον οι δύο γιατροί – Το μήνυμα για μέθη και πλασμαφαίρεση
Newsauto.gr

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP3 (+video)

Ο Μαξ Φερστάπεν έσπασε την κυριαρχία των Mercedes στο Αζερμπαϊτζάν και δείχνει ικανός να παλέψει με τις W17 για την pole στις κατατακτήριες.

Ο Ολλανδός πήρε την πρώτη θέση της κατάταξης με έναν γύρο-αστραπή στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, δείχνοντας ότι η Red Bull έχει βρει ένα ικανοποιητικό σετάρισμα στην RB22. Τουλάχιστον για τις κατατακτήριες.

Βέβαια για να το πετύχει αυτό, ο Μαξ πήρε πολλά ρίσκα στην διάρκεια της προσπάθειάς του. Ίσως περισσότερα από ότι ο Ράσελ -ο ταχύτερος από τους δύο οδηγούς της Mercedes- ο οποίος δείχνει να έχει περιθώριο βελτίωσης στον γύρο του. Από την άλλη ο Αντονέλι δεν έχει καταφέρει να βρεθεί κοντά στον teammate του μέχρι στιγμής και μάλλον η δική του θα είναι η πρώτη Mercedes που θα απειληθεί από τον Φερστάπεν στις κατατακτήριες.

Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Χάμιλτον. Ωστόσο ο Βρετανός ευνοήθηκε από το slip-stream τριών (!) μονοθέσιων στην μεγάλη ευθεία του Μπακού και θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η διαφορά του ενός δεκάτου από τον χρόνο του Φερστάπεν είναι μάλλον πλασματική. Η Ferrari δείχνει να απέχει περίπου μισό δευτερόλεπτο από τον Φερστάπεν και τον Ράσελ στον έναν γρήγορο γύρο, με τον Λεκλέρ να είναι ο ταχύτερος από τους δύο οδηγούς της, τις περισσότερες φορές.

Stroll clips the wall at Turn 1 #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/wlE3F17Oyi— Formula 1 (@F1) September 25, 2026

Παρόμοια είναι και η διαφορά της McLaren από τους κορυφαίους χρόνους. Η MCL40 δείχνει να μην έχει ικανοποιητική ευελιξία στις αργές στροφές του εσωτερικού τμήματος και μάλλον δύσκολα θα πετύχει κάτι καλύτερο από την τρίτη σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα.

Max-ing out! #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/5tjMOIl6nw— Formula 1 (@F1) September 25, 2026

Έτσι, λίγο πριν τις κατατακτήριες, ο Φερστάπεν δείχνει ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με τον Ράσελ για την pole. Λίγο πιο πίσω είναι ο Αντονέλι (ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη ικανοποιητική ισορροπία στο αργό τμήμα) και ακόμη πιο πίσω οι Ferrari και McLaren.

FP3 CLASSIFICATIONVerstappen fastest heading into qualifying #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/PaLzhIsbbJ— Formula 1 (@F1) September 25, 2026

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι σε μία τόσο δύσκολη πίστα όπως το Μπακού, το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά. Η επίτευξη του απόλυτου γύρου απαιτεί από τους οδηγούς να πάρουν ρίσκα σε πολλά σημεία του σιρκουί και το περιθώριο λάθους είναι μικρό. Ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στο όριο στις κατατακτήριες του Αζερμπαϊτζάν, χωρίς να το υπερβεί;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡAF1: Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2027 με 10 SprintF1 GP Αζερμπαϊτζάν: Γιατί διεξάγεται το Σάββατο;F1: Εγκρίθηκαν και επίσημα οι συντομότεροι αγώνες από το 2027

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...