Τελευταία νέα
Έβρεξε με το… τουλούμι στην Κρήτη – Στα 361 χιλιοστά το ύψος βροχής στα Ανώγεια Ρεθύμνου Διπλωματικές πηγές για τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας – Κατεχομένων και τη NAVTEX: «Παράνομες έρευνες σε κυπριακά χωρικά ύδατα» Κρήτη: Κεραυνός έσκισε καμινάδα στα… δύο – Η οικογένεια πίστεψε πως έπεσε βόμβα στο σπίτι τους [εικόνες] Ο Κακλαμάνης προτείνει διπλασιασμό της αποζημίωσης βουλευτών για συμμετοχή στις Επιτροπές – Οργή από Κωνσταντοπούλου Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τα 52 χρόνια με κουίζ, 360 photo booth και ψηφιακή προεκλογική συγκέντρωση Ταμείο Ανάκαμψης: Κατατέθηκαν τα αιτήματα για τη τελευταία πληρωμή Διπλωματικές πηγές για την τουρκική NAVTEX: Προκλητική μονομερής ενέργεια που επιτείνει τις εντάσεις Χαλκιδική: Παριστάνοντας τους αστυνομικούς άρπαξαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από 82χρονη Μπίζνες α λα Τραμπ: Οι γιοι του προέδρου έστησαν startup εταιρεία drones – Σχεδιάζουν να μεταφέρουν ουκρανική τεχνολογία στις ΗΠΑ Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές Μητσοτάκης: Στην Πιερία την Παρασκευή και Θεσσαλονίκη το Σάββατο με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Επιστολή Κομισιόν στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τα δημόσια νοσοκομεία
Filathlos.gr

Χαλάει κόσμο στην Ιταλία ο Χρήστος Μανδάς! (ΦΩΤΟ)

Η Λάτσιο φιγουράρει στην κορυφή της Serie Α με 13 βαθμούς (όσους έχουν και οι επίσης πρωτοπόρες Ρόμα και Ίντερ) και ο Χρήστος Μανδάς είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η ομάδα της Ρώμης έχει πραγματοποιεί τόσο καλή πορεία ως τώρα.
Η τελευταία του εμφάνιση με το 2-0 των «Λατσιάλι» μέσα στη Βενέτσια που του χάρισε το MVP του αγώνα είναι χαρακτηριστική. Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε καθοριστική συμβολή με επτά αποκρούσεις, αλλά  και  λέγοντας «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι του Γεμπόα στο 17′,  κρατώντας έτσι το μηδέν για την ομάδα και δίνοντάς την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στη συνέχεια. Όπως κι έγινε.

Ο Μανδάς έχει ξεκινήσει και στα πέντε παιχνίδια της ομάδας του στο Καμπιονάτο, εκ των οποίων στα τρία καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Συνολικά ο διεθνής τερματοφύλακας έχει προβεί σε 21 αποκρούσεις ( δηλαδή 4,2 ανά παιχνίδι) γεγονός που τον φέρνει στην 3η θέση της λίστας με τις περισσότερες αποκρούσεις στο πρωτάθλημα.

Περισσότερες από τον Έλληνα γκολκίπερ έχουν πραγματοποιήσει ο Βλάντιμιρο Φαλκόνε της Λέτσε με 27 και ο Μάρκο Καρνεσέκι της Αταλάντα με 25, ενώ Μούριτς της Σασουόλο και ο Κόρβι της Πάρμα και ο Παλμιζάνι της Φροζινόνε έχουν επίσης από 21 επεμβάσεις.
Παρακάτω ο σχετικός πίνακας

Επιπλέον με τα τρία τρία clean sheets που αριθμεί ο Μανδάς φιγουράρει μαζί με τον Ελία Καπρίλε της Κάλιαρι και τον Μίλε Σβίλαρ της Ρόμα στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ειδικότερα τώρα για τη Λάτσιο, αυτή τη επίδοση στις πέντε πρώτες αγωνιστικές δεν έχει σημειωθεί εδώ και 20 χρόνια.
Δείτε και τον σχετικό πίνακα

Επίσης να αναφέρουμε πως τα ιταλικά Μέσα τονίζουν το γεγονός πως ο Μανδάς είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας της Serie ο οποίος στις πρώτες πέντε αγωνιστικές στο ενεργητικό του απόκρουσε πέναλτι! Να σημειώσουμε τέλος ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2029.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...