Τελευταία νέα
Απάντηση Κουφονικολάκου σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση αρνείται τη σκληρή πραγματικότητα – Οι δείκτες είναι αμείλικτοι Σοβαροί τριγμοί στο κόμμα του Ερντογάν: Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του AKP για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Τσίπρας: «Νέο μνημόνιο επιβάλλει ο Μητσοτάκης» – Φόρος στο πλουσιότερο 1% Δωρεά Κασιδιάρη σε σχολείο: Εξηγήσεις ζητά ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής με επιστολή-παρέμβαση Βουλευτής της ΝΔ – Γιώργος Βλάχος «πυροβολεί» την κυβέρνηση στη Βουλή: «Μου απαντήσατε πολλά που δεν ρώτησα» – «Αυτό το κλίμα ενόψει εκλογών πρέπει να αλλάξει» Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στη Ναυμαχία της Πρέβεζας ο Μπαρμπαρόσα μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη Εγκρίθηκαν τα πρώτα πέντε ευρωπαϊκά αμυντικά έργα κοινού ενδιαφέροντος – Ποιους τομείς αφορούν ΠΑΣΟΚ: Πλήρη διερεύνηση για την τραγωδία στην Πλάκα ζητούν οι αρμόδιοι τομεάρχες Μαρινάκης για δημοσίευμα WSJ και Γκιλφόϊλ: “Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα απειλής της κυβέρνησης”- Μίλησε για “επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς” Τραγωδία στην Πλάκα: Η «ατομική ευθύνη» και τα… ανεξέλεγκτα του τουρισμού Κώστας Αρβανίτης: Νέα παρέμβαση στις Βρυξέλλες για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο Γιώργος Παπανδρέου: «Να γράψουμε μαζί το Σύνταγμα των παιδιών μας» – Οι 6 μεγάλες αλλαγές που προτείνει για τη Δημοκρατία
Thefaq.gr

Θάνατος Μαζωνάκη και «χρυσοφόρα» βιομηχανία ευεξίας: Αντί απαντήσεων στο Politico, ο Γεωργιάδης επιτίθεται στη δημοσιογράφο Σταμούλη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων που θέτει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη στο Politico, το οποίο ανέδειξε την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και τη δραστηριότητα της λεγόμενης «βιομηχανίας ευεξίας» στην Ελλάδα, επέλεξε να στραφεί προσωπικά εναντίον της δημοσιογράφου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη Νεκταρία Σταμούλη με χαρακτηρισμούς που αφορούσαν τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τη δημοσιογραφική της στάση. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν έχει δει από την ίδια δημοσιεύματα που να παρουσιάζουν θετικά την Ελλάδα, ενώ την κατηγόρησε ότι ασκεί διαρκώς κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.
Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η συζήτηση μετατοπίστηκε από τα ερωτήματα που θέτει το επίμαχο ρεπορτάζ στην προσωπική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου.
Η Νεκταρία Σταμούλη έχει πολυετή παρουσία στον διεθνή δημοσιογραφικό χώρο και έχει συνεργαστεί με σημαντικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Dow Jones, η Wall Street Journal και το Politico. Παράλληλα, έχει αναλάβει την προεδρία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογράφος βρίσκεται στο επίκεντρο δημόσιας αντιπαράθεσης με κυβερνητικά στελέχη. Το 2022 είχε δεχθεί δημόσια κριτική και από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.
Στην ίδια τηλεοπτική παρέμβαση, ο υπουργός είχε αναφερθεί και στις δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας στο LSE, Ηλία Μόσιαλου, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο δημοσίευμα του Politico. Η αρχική αντίδραση του κ. Γεωργιάδη στο ρεπορτάζ είχε επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στην αμφισβήτηση των θέσεων που διατύπωσε ο καθηγητής.
Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ περίπου στο 17ο λεπτό της εκπομπής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...