Τελευταία νέα
Έξι τραυματίες σε συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ένας Γ. Παπανδρέου: “Οι επόμενες εκλογές δεν πρέπει να αφορούν μόνο το ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα αλλά και πώς θέλουμε να κυβερνάται η Ελλάδα” Ηράκλειο: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 35χρονος που έπεσε σε πηγάδι Ο Δήμος Καισαριανής καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμών: «Δεν εκφοβίζεται ο λαός της πόλης μας» [εικόνες] Ύποπτο αντικείμενο στο κέντρο της Αθήνας – Έκλεισαν δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα Βιωματικό Σεμινάριο Αναπνοής στην Αθήνα: Αναπνέουμε 20.000 φορές την ημέρα. Το κάνουμε σωστά; Πολάκης για Novartis: «Φτάνει πια με το κουκούλωμα και την κοροϊδία για τα κλεμμένα δισεκατομμύρια» Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση θυμήθηκε τα χρέη όταν το πρόβλημα έγινε εκρηκτικό» Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες του προέδρου του Ανδρολογικού Ινστιτούτου για τη σύζυγό του που πέθανε από καρκίνο Γ. Μανιάτης: Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κάγια Κάλας για αγωγό Τουρκίας – ψευδοκράτους και έρευνες «Ορούτς Ρέις» Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές Δημοκρατικοί με κλητεύσεις στο… χέρι για τα όργια Τραμπ
Thefaq.gr

Αιχμές της Μαρίας Γρατσία, δικηγόρου της Καρυστιανού, κατά Γεωργιάδη: «Πώς γνώριζε για τον εξοπλισμό χωρίς αυτοψία;»

Η δικηγόρος και συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού, Μαρία Γρατσία, σχολίασε την υπόθεση που προέκυψε μετά την καταγραφή του ιατρείου της από το MedWatch, εκφράζοντας την άποψη ότι πίσω από τις δημόσιες αναφορές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχει πολιτική στόχευση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Γρατσία ξεκαθάρισε ότι η πλευρά της Μαρίας Καρυστιανού δεν αντιτίθεται στη διενέργεια ελέγχων. Αντιθέτως, όπως ανέφερε, η ίδια και το κίνημα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι πρέπει να πραγματοποιούνται και οι ευθύνες να αποδίδονται σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνονται παραβάσεις. Όπως σημείωσε, η θέση αυτή αφορά όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών προσώπων.
Αναφερόμενη στον εξοπλισμό που υπάρχει στο ιατρείο της κ. Καρυστιανού, η δικηγόρος υποστήριξε ότι πρόκειται για συσκευή βιοσυντονισμού, την οποία, όπως είπε, διαθέτουν και άλλα ιατρεία στην Ελλάδα. Ανέφερε ακόμη ότι η πλευρά της εξέτασε το σχετικό ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, υποστηρίζοντας ότι από τα στοιχεία που έχουν εξεταστεί δεν προκύπτει κάποια παράνομη χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού.
Η κ. Γρατσία άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η υπόθεση από τον υπουργό Υγείας, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να εξεταστεί συνολικά η λίστα των ιατρείων που εντοπίστηκαν από το MedWatch και όχι να επικεντρωθεί η δημόσια συζήτηση σε μία συγκεκριμένη περίπτωση.
Κατά την ίδια, υπάρχουν και θεσμικά ζητήματα ως προς την προαναγγελία ελέγχου σε συγκεκριμένο ιατρείο από έναν υπουργό, πριν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Όπως ανέφερε, ένας τέτοιος έλεγχος θα πρέπει να προηγείται οποιωνδήποτε συμπερασμάτων σχετικά με τη νομιμότητα του εξοπλισμού ή της λειτουργίας ενός ιατρείου.
Η δικηγόρος σχολίασε και τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία ή έλεγχος που να επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τον εξοπλισμό του ιατρείου. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, θεωρεί ότι οι σχετικές τοποθετήσεις δεν στηρίζονται σε διαπιστωμένα ευρήματα.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κ. Γρατσία έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πώς περιήλθαν σε γνώση του υπουργού οι πληροφορίες για τον εξοπλισμό που βρίσκεται στο ιατρείο, από τη στιγμή που, σύμφωνα με την ίδια, δεν είχε προηγηθεί αυτοψία ή επίσημος έλεγχος.
Τέλος, υπερασπίστηκε την επαγγελματική δραστηριότητα της Μαρίας Καρυστιανού, αναφέροντας ότι δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια και ότι, σύμφωνα με τη δική της εικόνα, έχει ικανοποιημένο πελατολόγιο. Υποστήριξε ακόμη ότι η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου εξοπλισμού δεν θα πρέπει να αποτελεί από μόνη της λόγο για δημόσια στοχοποίηση ενός επαγγελματία, πριν ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος και διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...