Τελευταία νέα
Τα κοινά σημεία των προεκλογικών υποσχέσεων των Τραμπ και Μητσοτάκη Τι σημαίνει «Η συμφωνία του Λευκού Οίκου για την υπερνοημοσύνη»; Δούρου: Η αποστολή μου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “πολιτική αυτοκτονία”, αλλά ιερή υποχρέωση Στον Φράνσις Χάλτσεν το φετινό Νόμπελ Φυσικής Μάριος Σαλμάς: Η ΝΔ γιορτάζει ότι γέμισε υπουργούς από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το ποσοστό της Αρβανίτης – Κουντουρά: «Οι ζημιές στην Κυψέλη δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό ούτε υπεκφυγές» Κ. Τασούλας: Η Αθήνα δεν είναι πόλη αποκλεισμών, αλλά ένας τόπος συνθέσεων και συγκερασμών Γαβρόγλου: 500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας Αφροδίτη Νέστορα: Έστησαν ενέδρα θανάτου – Ήθελαν να σκοτωθεί κόσμος Δύσκολοι καιροί για κεντρικούς τραπεζίτες Η «γαλάζια» Ελεονώρα Μελέτη… ανησυχεί: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από εργαζόμενους;» Θάνατος Μαζωνάκη: Διαφορετική γραμμή ακολουθούν πλέον οι δύο γιατροί – Το μήνυμα για μέθη και πλασμαφαίρεση
Newsauto.gr

Νόρις: Πήρε πίσω τα σχόλιά του για Κολαπίντο (+video)

Ο Λάντο Νόρις ήταν, δικαιολογημένα, εκνευρισμένος με την οδήγηση του Φράνκο Κολαπίντο στο Μπακού. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που μετά τον αγώνα δήλωσε ότι ο οδηγός της Alpine δεν έχει θέση στην F1. Δύο μέρες μετά, όμως, ο Λάντο ανακάλεσε.

Ο αγώνας είχε στραβώσει για τον Λάντο ήδη από τις κατατακτήριες της Παρασκευής. Το Σάββατο ξεκίνησε τον αγώνα από την πέμπτη θέση, αλλά σταδιακά έπεσε προς τα πίσω. Στον 30ό γύρο, φρέναρε πολύ αργά μπαίνοντας στην πρώτη στροφή και κατά συνέπεια έπεσε στην ένατη θέση.

Έξι γύρους αργότερα, στην πρώτη επανεκκίνηση μετά το Safety Car η καταστροφή ολοκληρώθηκε. Ο Κολαπίντο υπολόγισε εντελώς λανθασμένα την ταχύτητά του στο φρενάρισμα για την πρώτη στροφή και κατά συνέπεια χτύπησε τον teammate του, Πιέρ Γκασλί στο πλάι. Ο Norris χτυπήθηκε επίσης από τις δύο Alpine. Μετά το σχεδόν τέλεια συγχρονισμένο σπινάρισμα, ο αγώνας τελείωσε και για τους τρεις οδηγούς.

Absolute chaos at the restart #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/o4Q5MdHLnc— Formula 1 (@F1) September 26, 2026

Στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μετά τον αγώνα, ο Νόρις επιτέθηκε στον Κολαπίντο: «Απλώς με έβγαλαν από τον αγώνα. Η FIA θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή και να επιβάλλει απαγορεύσεις για τέτοια περιστατικά. Κοστίζει πολλά χρήματα. Όλα τα εξαρτήματά μου είναι τώρα στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι θα έπρεπε απλώς να απαγορευτούν επειδή αυτό το είδος στυλ οδήγησης δεν έχει θέση στη F1», δήλωσε ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής.

Lando Norris on his crash with Franco Colapinto:“I got taken out… just the sort of drivers that shouldn’t be in Formula 1, to be honest.” Oh he did NOT hold back #F1 #AzerbaijanGP pic.twitter.com/CvW3S44CtO— paddockfiles (@paddockfiles) September 26, 2026

Ο Κολαπίντο πήρε ήδη από το Σάββατο ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατευνάσει τον Νόρις. «Στη F1, θέλουμε να ανταγωνιστούμε τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απλώς επειδή δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί» δήλωσε λίγο αργότερα, δείχνοντας προς τον Φράνκο.

Ζήτησε συγνώμη

Ακολούθησαν δύο ημέρες έντονης εχθρότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολυάριθμοι Αργεντινοί οπαδοί συσπειρώθηκαν πίσω από τον συμπατριώτη τους Κολαπίντο και, με τη σειρά τους, κατηγόρησαν τον Νόρις για παρελθούσα ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Νόρις, ήρεμος πια μετά το περιστατικό, θέλησε να εκτονώσει την κατάσταση και ζήτησε συγνώμη για τα σχόλιά του, με ανάρτησή του στο Instagram. «Μετά τον αγώνα, έστειλα μήνυμα στον Φράνκο ζητώντας συγγνώμη για τα σχόλια, τα οποία απλά δεν έπρεπε να είχα κάνει» έγραψε ο Νόρις.

«Θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα, παρόλο που ήμουν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος μετά τον αγώνα. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, ήταν λάθος μου», διευκρίνισε ο Νόρις. «Έχω κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν και ξέρω ότι αυτά τα πράγματα είναι μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μπορούν να συμβούν όταν αγωνίζεσαι στο όριο. Ο Φράνκο και εγώ έχουμε μιλήσει και είμαστε ακόμα καλοί φίλοι» κατέληξε.

Πολλοί οδηγοί, όπως οι Ράσελ και Χατζάρ, μετά τον αγώνα σημείωσαν ότι το λάθος του Κολαπίντο δεν ήταν τόσο ακραίο, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών. Βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας αυτών των οδηγών δεν καταστράφηκε από το λάθος του Φράνκο. Όπως και ότι το fanbase του Κολαπίντο έχει ως πάγια τακτική του τα υβριστικά έως και απειλητικά μηνύματα προς τους… εχθρους του Φρανκο στα σόσιαλ μίντια.

Εκτός από τον Νόρις, ο Γκασλί και η κοπέλα του, Φραντσίσκα Γκόμες, και άλλα μέλη της οικογένειάς του έλαβαν επίσης πολλά μηνύματα μίσους. Την Κυριακή, μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν, η Alpine εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας έντονα τις επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡAF1 GP Αζερμπαϊτζάν: Γιατί διεξάγεται το Σάββατο;F1: Εγκρίθηκαν και επίσημα οι συντομότεροι αγώνες από το 2027Κορίνα Σουμάχερ: Όταν ακούω το τραγούδι μας, κλαίω (+video)

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...