Τελευταία νέα
Απόπειρα απάτης κατέληξε σε απαγωγή γυναίκας – Τη μετέφεραν από την Αρκαδία στην Αττική ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα και τα αιτήματα των επαγγελματιών αλιέων Στ. Αρναουτάκης: Οριζόντια χρηματοδότηση 48 εκατ. ευρώ στους δήμους της Κρήτης από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΚΚΕ: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος!» Το τραγούδι της ημέρας: Draw You Out Επιμένει η κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες: Στο επίκεντρο η Κρήτη – Πλημμύρες, απεγκλωβισμοί και νέο 112 Απολογήθηκε ο Ζαχαρός μετά τον σάλο για την ατάκα του για την Εριέτα Μόλχο: «Ήταν λάθος μου» Ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις – Τι αλλάζει για τους οφειλέτες Νέες «βολές» κατά Φλωρίδη: Το «panic button» για 3 εκατ. ηλικιωμένους και οι δηλώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη Κ. Τασούλας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Διαρκής «λεηλασία» η έκθεσή τους στο Βρετανικό Μουσείο Η Σία Κοσιώνη ανεβαίνει ξανά στο θεατρικό σανίδι – Το βίντεο από τις πρόβες Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στο Λαύριο: 7 μηνών έγκυος κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της
Vipnews.gr

«Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης» – Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης» του Αντονίν Μποντρί, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο Auditorium Theo Angelopoulos.
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Νικόλας Κασσιανίδης, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Maria Wadjinny, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων από τον χώρο του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και οι ηθοποιοί Κατερίνα Τσάβαλου και Παναγιώτης Μπουγιούρης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με θερμό χειροκρότημα και ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από το κοινό.
Η ταινία, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία ξεπερνώντας τα 2,9 εκατομμύρια εισιτήρια, αφηγείται την πορεία του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Αντίστασης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ιούνιος 1940. Η Γαλλία καταρρέει και υπογράφει την ανακωχή. Ο στρατηγός ντε Γκωλ αρνείται να παραδοθεί και διαφεύγει στο Λονδίνο, αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα για την ελευθερία της χώρας. Σταδιακά, μαχητές της Αντίστασης, φοιτητές και στρατιώτες στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Αφρική ενώνονται στον αγώνα.
Στον ρόλο του Ντε Γκωλ πρωταγωνιστεί ο Σιμόν Αμπκαριάν, ενώ ο βραβευμένος με BAFTA Σάιμον Ράσελ Μπιλ υποδύεται τον Τσώρτσιλ. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Μπενουά Μαζιμέλ, Ματιέ Κασοβίτς, Αναμαρία Βαρτολομέι, Νιλς Σνάιντερ, Φλοριάν Λεσιέρ, Λουάκ Κορμπερί, Φελίξ Κιζίλ, Καρίμ Λεκλού, Κάμπελ Σκοτ, Ντάνιελ Μπετς, Τομ Μίσον και Κέισι Μοτέ-Κλάιν.
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Αντονίν Μποντρί, μαζί με τη Μπερενίς Βιλά, ενώ η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «A Certain Idea of France: The Life of Charles De Gaulle» του Τζούλιαν Τζάκσον. Τη μουσική υπογράφει ο Φόλκερ Μπέρτελμαν και τη διεύθυνση φωτογραφίας οι Γκιόρα Μπεζάχ και Πιερ Κοτερό.
Πρόκειται για μια ιστορική παραγωγή της Pathé, με γυρίσματα στη Γαλλία, το Μαρόκο και το Ηνωμένο Βασίλειο, διάρκειας 160 λεπτών. Η ταινία είναι στα γαλλικά και τα αγγλικά και διανέμεται στην Ελλάδα από την The Film Group (TFG).
Η ταινία «Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης» προβάλλεται σε επιλεγμένους κινηματογράφους.
Δείτε φωτογραφίες:

φωτογραφίες: papadakispress/Νίκολας Παπαπαδάκης

The post «Ντε Γκωλ: Η ώρα της αντίστασης» – Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...