Τελευταία νέα
Έχουν χάσει την μπάλα στο ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ – Χρ Κακλαμάνης: να μπει πλαφόν στα καύσιμα, αλλά είναι δικη μου θέση οχι του κόμματος Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Πάτρα ΕΛΑΣ: Ζήτησε η κυβέρνηση από την ΕΕ παρέκκλιση από τον ΕΦΚ στα καύσιμα; Λιονέλ Μέσι: Έφτασε στο Μπουένος Άιρες για τον τελευταίο του «χορό» με την εθνική Αργεντινής Συγγενείς θυμάτων των Τεμπών: Η παραπομπή πρέπει να καταλήξει σε καταδίκη – Εξοργιστικοί Τριαντόπουλος, Αγοραστός, Φλωρίδης Η ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την ένταξη του Ολύμπου στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ έγινε μέλος της διοίκησης ρωσικής εταιρείας λιανικού εμπορίου Ολοκληρώθηκε η 3η Σύνοδος της τρέχουσας Βουλής – Τη Δευτέρα ο αγιασμός για την έναρξη εργασιών της 4ης Συνόδου Μετά τη Γαλάνη, Πάριος: Το τραγούδι με το οποίο σχολίασε ο Τσουκαλάς τις επιστολές Μητσοτάκη στην ΕΕ Γκράβα: Άκαρπος και ο δεύτερος έλεγχος – Δεν διαπιστώθηκε διαρροή αερίου στο σχολικό συγκρότημα 120.000 βιβλία προς… έξωση στο βιβλιοπωλείο αστέγων Οι G7 αποδεσμεύουν έως 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
Efsyn.gr

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Τέσσερις προτάσεις για τη βελτίωση των 120 δόσεων

Τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να διευρύνουν την αποτελεσματικότητα της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων και να καταστήσουν το μέτρο ουσιαστικότερο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ), χαρακτηρίζοντας την αύξηση από τις 72 στις 120 δόσεις «θετική εξέλιξη».
Ωστόσο διευκρινίζει ότι η εξειδίκευση ανέδειξε ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν πριν από την οριστική εφαρμογή της ρύθμισης, όπως:
1. Δυνατότητα ένταξης και των ήδη ρυθμισμένων οφειλών. Η δυνατότητα μετάβασης στις 120 δόσεις προβλέπεται για όσους βρίσκονται σήμερα στη ρύθμιση των 72 δόσεων, όχι όμως γενικά για επιχειρήσεις που εξυπηρετούν άλλες ενεργές ρυθμίσεις.
2. Χαμηλότερο επιτόκιο και περιορισμός των προσαυξήσεων. Το επιτόκιο της νέας ρύθμισης ορίζεται στο 5,84%. Για μια ρύθμιση με χρονικό ορίζοντα έως δέκα έτη το συνολικό κόστος αποπληρωμής αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Ο ΕΣΠ προτείνει χαμηλότερο επιτόκιο και ουσιαστικό περιορισμό των προσαυξήσεων, καθώς και την εξέταση κινήτρων για όσους ολοκληρώνουν με συνέπεια τη ρύθμιση.
3. Ενταξη και νεότερων οφειλών. Στις 120 δόσεις εντάσσονται ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12/2024, ενώ οι οφειλές από 1/1/2025 και μετά παραμένουν στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.
4. Εξατομικευμένη δόση με βάση την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής. Ο ΕΣΠ επαναφέρει την πρότασή του για έναν μόνιμο μηχανισμό ρύθμισης με αλγοριθμικό προσδιορισμό της δόσης βάσει αντικειμενικών οικονομικών δεδομένων, των ταμειακών ροών και της πραγματικής δυνατότητας αποπληρωμής κάθε επιχείρησης.
«Οι 120 δόσεις είναι ένα σημαντικό βήμα. Μετά την εξειδίκευση όμως μπορούμε πλέον να δούμε και πού χρειάζονται βελτιώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΠ, Θοδωρής Καπράλος, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι μία ρύθμιση που θα αφορά όσο το δυνατόν περισσότερες πραγματικά λειτουργούσες επιχειρήσεις και κυρίως να μπορούν να την ολοκληρώσουν. «Δεν αρκεί να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων. Πρέπει η μηνιαία επιβάρυνση να είναι πραγματικά βιώσιμη, ώστε η επιχείρηση να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τις παλιές και τις τρέχουσες υποχρεώσεις της» επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...