Τελευταία νέα
Γενέθλια μεν, αλλά βιάζονταν να φύγουν Press Point: Υπουργοί που δεν υπολογίζουν τον πρωθυπουργό Άδωνις Γεωργιάδης: Απορώ με συναδέλφους μου που επέλεξαν να λείπουν από την χθεσινή γιορτή της ΝΔ Ανδρουλάκης: “Προχωράμε στις εκλογές για την απομάκρυνση της Νέας Δημοκρατίας από την κυβέρνηση” Μαζωνάκης: Παρέμβαση Παπανδρέου για τα κέντρα ευεξίας – «Να μην πουλάνε αθάνατο νερό» Αλέξης Τσίπρας: Συναντήσεις με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, social media για τους νέους Οι βουλευτές που φτύνουν εκεί που έγλειφαν Ποιες είναι οι δύο επόμενες μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ – Με αιχμές κατά Τσίπρα η προσχώρηση του Ε. Αποστολάκη Η ΕΛΑΣ για τον προϋπολογισμό: Η ανάπτυξη μένει στα χαρτιά και ο λογαριασμός στα νοικοκυριά Νέα Ιωνία: Σοκάρει η περιγραφή της οδηγού ταξί – «Σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε σκοτώσω» Αγιασμός στη Βουλή με άρωμα εκλογών Τέμπη: «Αυτό το δικαστήριο είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει»
Newsauto.gr

Η BYD βάζει στο στόχαστρο τη Rolls-Royce

Η θυγατρική εταιρεία της BYD, YangWang δεν ετοιμάζει απλώς ακόμη ένα μεγάλο ηλεκτρικό σεντάν, αλλά ένα μοντέλο που θα επιχειρήσει να μεταφέρει την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια κατηγορία όπου μέχρι σήμερα τα ευρωπαϊκά brands είχαν ουσιαστικά το μονοπώλιο.

Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της YangWang, του πολυτελούς brand της BYD, φιλοδοξεί να εισέλθει σε μια κατηγορία όπου μέχρι σήμερα κυριαρχούν εταιρείες με κύρος, όπως η Rolls-Royce, η Bentley και η Mercedes-Maybach.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να συνδυάζει κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας με τεχνολογία αιχμής, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο της BYD με μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.

Οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύθηκαν σε κινεζική ιστοσελίδα από τον Sugar Design, δείχνουν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο πραγματοποιεί δοκιμές σε άγνωστες εγκαταστάσεις. Από τις διαστάσεις του γίνεται ήδη σαφές ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο και επιβλητικό σεντάν, με στόχο να προσδώσει στη YangWang το κύρος που μέχρι σήμερα δύσκολα συναντάμε σε κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Εμπρός κυριαρχεί μια μεγάλη, κατακόρυφη μάσκα και φωτιστικά σώματα με κρυσταλλικά στοιχεία σε σχήμα κύβου που παραπέμπουν άμεσα στο YangWang U8.

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι διαστάσεις του αμαξώματος, ενώ όπως φαίνεται από τις εικόνες, το μεταξόνιο δείχνει αρκετά αυξημένο. Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο που δύσκολα περνά απαρατήρητο, όπως οι πίσω πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά, όπως στα μοντέλα της Rolls-Royce.

Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αλλά και μια καμπίνα με έμφαση στην πολυτέλεια και στην lounge αίσθηση.

Η τεχνολογία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του νέου μοντέλου. Πάνω από το παρμπρίζ βρίσκεται ένας αισθητήρας LiDAR, ενώ δεν θα λείπει και το προηγμένο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης DiPilot 600 της BYD.

Σε αντίθεση με τη Rolls-Royce Phantom, η νέα ναυαρχίδα της YangWang αναμένεται να διατίθεται αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρική. Σύμφωνα με το CarNewsChina, μάλιστα, ενδέχεται να αποτελέσει ένα από τα πλέον προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι θα μπορούσε να είναι το πρώτο μοντέλο της BYD που θα χρησιμοποιεί μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.

Πριν από λίγες εβδομάδες η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Στέλα Λι, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία στερεού ηλεκτρολύτη το 2027.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει ακόμη περάσει σε μαζική εμπορική παραγωγή και αναμένεται να έχει υψηλό κόστος, η πρεμιέρα της σε ένα κορυφαίο μοντέλο της YangWang θα αποτελούσε μια απολύτως λογική επιλογή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οδηγούμε το νέο Volkswagen ID. Tiguan στην Αυστρία

«Χειροκίνητο» αυτόματο κιβώτιο ετοιμάζει και η Porsche

Η Bentley βάζει φρένο στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...