Τελευταία νέα
Καρυστιανού: “Πολύ πιθανή η αυτοδυναμία” – Τι είπε για συνεργασίες & ψηφοδέλτια Βουλή: Υπομονή και ομόνοια η ευχή του Αρχιεπισκόπου στον αγιασμό – Παρόντες όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Βελόπουλο Κ. Χατζηδάκης: Η στήριξη του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας στην παράταξη είναι διαρκής Έλενα Κουντουρά για Σίντι Κρόφορντ: «Ζει μια τραγωδία, της έστειλα συλλυπητήρια για τον θάνατο του γιου της» ΥΠΕΞ: Την Τετάρτη (07/10) η συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο Τσίπρας σε μεταφορείς: «Αυτό που θα ζήσουμε τον χειμώνα δεν θα το έχουμε ξαναζήσει» [εικόνες] Κρήτη: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι οκτώ στο φαράγγι της Σαμαριάς – Κατέρρευσε γεφυράκι στα Ζωνιανά [βίντεο] Χατζηδάκης: Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά στηρίζει την παράταξη Καρυστιανού: «Ξεκάθαρος στόχος η αυτοδυναμία, κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους» Μηνύματα στήριξης στον Ρονάλντο: «Θα είσαι πάντα ο αρχηγός μας» Πρόσβαση σε αγορές χωρίς δασμούς επιδιώκει η Ε.Ε. Γενέθλια ΝΔ: Πικρή γεύση η τούρτα για τα 52 χρόνια – Ακρίβεια, σκάνδαλα και απουσία των τριών πρώην
Efsyn.gr

Metlen: Νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία για το γάλλιο με ιαπωνική εταιρεία

Την υπογραφή μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας με κορυφαία ιαπωνική εταιρεία χημικών προϊόντων για τη μελλοντική προμήθεια γαλλίου, ανακοίνωσε η Metlen.
H συμφωνία αφορά σε ποσότητα που αντιστοιχεί έως και στο 16% της συνολικής ετήσιας παραγωγής της, από τη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανέγερσης – κατασκευής. Οι εμπορικοί όροι της συμφωνίας παραμένουν εμπιστευτικοί.
Η νέα αυτή συνεργασία είναι η δεύτερη στρατηγική εμπορική συμφωνία για τη μελλοντική παραγωγή γαλλίου της METLEN και επιβεβαιώνει περαιτέρω την ισχυρή διεθνή ζήτηση για μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή πηγή προμήθειας. «Καθώς οι βιομηχανίες διεθνώς επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού κρίσιμων πρώτων υλών, η Metlen εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της ως αξιόπιστος, μακροπρόθεσμος εταίρος κορυφαίων βιομηχανικών και τεχνολογικών εταιρειών σε διαφορετικές γεωγραφικές αγορές.
Το αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον αντανακλά τόσο τη στρατηγική σημασία του γαλλίου όσο και την εμπιστοσύνη στο ολοκληρωμένο μοντέλο παραγωγής της METLEN, το οποίο συνδυάζει in-house τεχνολογία, εξασφαλισμένη πρώτη ύλη από την Αλουμίνιον της Ελλάδος και δυνατότητες παραγωγής βιομηχανικής κλίμακας, μοναδικές στην Ευρώπη.
Με κάθε νέα εμπορική συνεργασία, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της ως αναδυόμενος κόμβος για τις κρίσιμες πρώτες ύλες, ενώ η Ευρώπη ενισχύει ουσιαστικά την παρουσία της σε μία από τις πλέον στρατηγικής σημασίας αλυσίδες αξίας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.
Με τη νέα αυτή συμφωνία είναι πλέον βέβαιο ότι η συνολική σχεδιαζόμενη παραγωγή των 50MT ετησίως θα έχει πωληθεί για μερικά χρόνια, αρκετά πριν ξεκινήσει η παραγωγή (προβλέπεται για το Γ΄ τρίμηνο του 2027).
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της METLEN, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η διεθνής ανταπόκριση στο έργο μας για την παραγωγή γαλλίου συνεχίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Οι διαδοχικές εμπορικές συμφωνίες που ανακοινώνουμε καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια βιομηχανία αναζητά αξιόπιστες, υψηλής ποιότητας και διαφοροποιημένες πηγές εφοδιασμού. Μέσω αυτής της επένδυσης, η Ελλάδα εντάσσεται σε ένα νέο παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα, ενώ η Ευρώπη εδραιώνει σταδιακά τον ρόλο της σε μια στρατηγικής σημασίας αγορά, η οποία θα αποτελέσει θεμέλιο για την επόμενη γενιά βιομηχανικής και τεχνολογικής καινοτομίας.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...