Την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκα στην εκδήλωση που έκανε η «Εστία» για τα 150 χρόνια της. Φοβερό, ε; Μια εφημερίδα με ηλικία 150 ετών. Στην Ελλάδα είναι η παλαιοτέρα όλων. Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μας εδώ. Η «Εστία» όπως θα ξέρετε ανήκει στον όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη και έχει διευθυντή της τον Μανώλη Κοττάκη. Είναι αντικυβερνητική, συγκρατημένα. Σε αντίθεση με την άλλη εφημερίδα του ομίλου, τη «Δημοκρατία», που είναι αντικυβερνητική ασυγκράτητα. Στα επτά πρωτοσέλιδα της εβδομάδας τα έξι τουλάχιστον είναι πολύ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έβδομο είναι πάρα πολύ εναντίον (του Κυριάκου Μητσοτάκη).
Ξέρουμε, γνωρίζουμε δηλαδή, ότι το μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζουν καπνούς από τα αυτιά με τον συγκεκριμένο όμιλο. Οπότε και η εκδήλωση της «Εστίας» στο Ωδείο ήταν απαγορευμένος τόπος για βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μοιάζει και λίγο περίεργο, είναι η αλήθεια, να πηγαίνεις σε εκδήλωση εφημερίδων που βρίζουν πατόκορφα τον πρωθυπουργό.
Δύο υπουργοί ωστόσο έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την τρόπον τινά πρωθυπουργική απαγόρευση. Ο Νίκος Δένδιας και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Δεν πα’ να γράφει η «Δημοκρατία» εναντίον σου, ότι θα σε στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο, εμείς θα πάμε στην εκδήλωση. Εκδήλωση μάλιστα όπου σε κάνουν του αλατιού οι ομιλητές ακόμα και για τα ανορθόγραφα σημειώματα που γράφεις. Γέλαγε όλο το αμφιθέατρο με τον κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είδα αν είχε σκάσει στα γέλια και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Ο δε Νίκος Δένδιας ήθελε τόσο πολύ να βρεθεί εκεί που προτίμησε να καθυστερήσει στη δική του εκδήλωση (κατά μία ώρα!) η οποία γινόταν σχεδόν ταυτόχρονα στη Βουλιαγμένη. Ηρθε, κάθισε λίγο για να δείξει ότι πήγε, και έφυγε. Μιλάμε για statement από τα λίγα. Ηταν σαν να έλεγε στον πρωθυπουργό «δεν σε υπολογίζω ούτε στο ελάχιστο».
Και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης βρέθηκε στην «Εστία». Το σκέφτηκε καλά άραγε;
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
